Eurovision

- Norge bør trekke seg

Smittevernekspert mener Eurovision Song Contest burde avlyses på grunn av coronasmitte.

BØR AVLYSE: Tidligere smittvernsoverlege mener NRK bør trekke Norge ut av Eurovision Song Contest. Her ser vi Norges MGP-vinner Ulrikke Brandstorp som etter planen skal representere Norge i Rotterdam i mai. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BØR AVLYSE: Tidligere smittvernsoverlege mener NRK bør trekke Norge ut av Eurovision Song Contest. Her ser vi Norges MGP-vinner Ulrikke Brandstorp som etter planen skal representere Norge i Rotterdam i mai. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mai er Rotterdam, Nederlands nest største by, vert for årets Eurovision Song Contest. Samtidig kan det spøke for om konkurransen i det hele tatt vil finne sted. Så langt skal fire være døde og 382 personer har testet positivt for coronaviruset i Nederland, ifølge avisa Dutch News.

Bjørg Marit Andersen er professor i medisin og var tidligere avdelingsoverlege og smittevernoverlege ved Ullevål sykehus. Den pensjonerte smittevernseksperten mener det er uansvarlig å arrangere konkurransen.

- Jeg anbefaler helsemyndigheter å avlyse slike arrangement. Det er ikke forsvarlig når vi vet at coronaviruset er veldig smittsomt, sier Andersen til Dagbladet.

Hun mener at NRK og Norge bør gå foran som et godt eksempel og trekke seg fra konkurransen.

- Jeg vil råde NRK til å ikke delta, og oppfordrer publikummere til å holde seg hjemme.

- Dårlig håndtering

Andersen reagerer på norske helsemyndigheters håndtering av coronaviruset.

- Det er håndtert for dårlig. Jeg synes vi har gått baklengs inn i denne epidemien. Vi har ikke klart å stoppe importsmitte og nå har vi også fått lokal smitteoverføring. Det vil i praksis si at smitten skjer uten at vi kjenner til kilden, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer