- Norge er en attraksjon fattigere

Øyafestivalen mener Quarten brakte den moderne festivalformen til Norge.

(Dagbladet): - Hvis det er slik at Quart-festivalen er borte for alltid, så er Norge en attraksjon fattigere, sier PR-sjef Jonas Prangerød i Øyafestivalen til Dagbladet.no.

Han synes det er utrolig trist at musikkmoroa er over i Kristiansand.

- Det må føles veldig tungt, jeg føler virkelig med de som står bak nå, sier han.

Han mener Quart brakte den internasjonale festivalen til Norge.

- De har skilt seg ut ved at de har vært flinke til å inkludere andre sjangere enn rock. De har gitt plass til club og metall for eksempel. Den moderne festivalen kom til Norge via Quart, sier Prangerød.

Av grep Øya har tatt med seg fra Quart er det hvordan Kristiansand-festivalen har klart å inkludere hele byen under festivaltida.

- Samtidig som de har hatt et eget festivalområde har de klart å bruke hele byen ved å ha innendørsarrangementer og lignende. Er det noe vi Øya har lært av dem, så er det nok det, sier han.

Han tror ikke Øya vil tjene spesielt mye på at en festival-konkurrent er borte.

TRIST: PR-sjef for Øyafestivalen synes det er trist at Quart-festivalen er død. Her fra en litt mer positiv dag under Øyefestivalen i 2006. Foto: Lise Åserud/SCANPIX
TRIST: PR-sjef for Øyafestivalen synes det er trist at Quart-festivalen er død. Her fra en litt mer positiv dag under Øyefestivalen i 2006. Foto: Lise Åserud/SCANPIX Vis mer

- Jeg tror ikke Quart har vært forstyrrende for oss. Dessuten har deres pågått et annet sted i landet og på et annet tidspunkt om sommeren, sier PR-sjefen.

Prangerød vil huske festivalen først og fremst for fantastiske musikkopplevelser, men også for mer skandalepregede hendelser.

- De har vært flinke til å få oppmerksomhet ved en rekke spektakulære medieoppslag, sier Prangerød og hinter til pornosjokket «Fuck for forest» under en Cumshot-konserten i 2004.