Norge er en gråstein

Fotballgutta fortjente ikke bedre.

Erik Mykland, banens eneste lyspunkt, sa det: - Vi er ute, og det er vår egen feil at vi går ut. Jepp, gutter, dere fortjente ikke bedre. Norge fortjente ingenting i går. Norge er et møkkalag.

Statisk, defensivt, tafatt og kjedelig spill. Traust, traustere, traustest. Myggen sa det også han, før EM:- Norge er et traust lag, og vi kommer aldri til å bli noe annet.

- Den norske spillestilen er fæl, sa den slovenske toppscoreren Zahovic til Dagbladet.

I går var det fælt. I går var det norske landslaget et firkantet, grått husbankhus, en ni-til-fire-jobb, en litt gammel Opel med garasje og en pakketur til Syden. Laget var kneippbrød og skumma melk. Norge er en gråstein.

Ett mål

Vi hadde gledet oss til matchen denne lumre onsdagen. Vi småløp hjem, vi hvisket inne i oss: «Heia Solskjær, Flo og Carew!» I kjøleskapet lå pils. Vi skulle rekke klokka 18.00 på TV2, vi svidde middagsmaten, vi stappet ungen i seng en time før leggetid.

Vi følte oss slett ikke sikre. Men vi håpte jo. For slo vi ikke Slovenia så det grein etter i kvaliken kanskje? Dessuten ventet vi på den store forløsningen. Vi stolte på Norges berømte potensial. Vi ventet og ventet på at dette vidunderlige potensialet endelig skulle forløses.

Hvorfor ga ikke Flo & co mer? Var det slik at Semb og guttene gikk for uavgjort? Det virket nesten slik. For hva slags lag er det som ikke skyter? Som ikke presser? Som ikke skaper sjanser? Som ikke underholder? Hva slags lag er det som bare scorer et eneste mål på tre kamper i et EM? I Norge har vi det for godt.

Før syntes vi det var stas når guttene klarte å kvalifisere seg til et mesterskap. Nå forventer vi mer. Det hadde forresten også gjort seg med litt friskere kommentatorer enn Ernst A. Lersveen og Ivar Hoff. Det er morsommere med Scheie og Drillo. Og Eggen.

Klasse

Det finnes fotball og fotball. Frankrike- Nederland var fotball. Morsomt, morsommere og morsomst. To veldig gode lag. 3- 2 til Nederland. Ikke 0- 0.

Zinedine Zidane, Frankrikes VM-helt i 98, har slitt. I et intervju i går forklarte han nedturen slik: - Hodet hadde lyst, men beina lystret ikke.

Hadde det norske laget lyst nok med hodet?

Myggen sa han trenger en skikkelig utladning. Han er ikke alene.