Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Norge er en nasjon som vet hvordan de skal rocke

Utenlandsk presse strømmer til Øyafestivalen.

SELGER NORGE: En rekke internasjonale journalister dekker neste ukes Øyafestival i Oslo. - Funklende vakkert, er dommen fra britiske Clash Magazine. Her fra Øyafestivalen i fjor. Fot: Tore Meek / SCANPIX
SELGER NORGE: En rekke internasjonale journalister dekker neste ukes Øyafestival i Oslo. - Funklende vakkert, er dommen fra britiske Clash Magazine. Her fra Øyafestivalen i fjor. Fot: Tore Meek / SCANPIX Vis mer

Clash Magazine-journalistene konkluderer raskt med at det finnes nok å lytte til for dem som ønsker internasjonale toppnavn på Øya. Men:

- Det som virkelig gjør dette til en bra helg er variasjonen av norske band og artister som raskt viser at Norge er en nasjon som vet hvordan de skal rocke, skriver Clash Magazine på sine hjemmesider.

Og det vanker mer skryt:

- Øya byr på 200 band på fire scener i vakre Middelalderparken med sine trær og boder. Vi har sett det før, så stol på oss når vi sier at det funkler i all sin skjønnhet, skriver den imponerte redaksjonen.

Norske favoritter
Clash-journalist Matt Bennett har også laget en liste over sine fem norske favorittband på årets Øya:

Mungolian Jet Set, Captain Credible, DiskJokke, Ungdomskulen og Harry?s Gym.

Journalisten skriver blant annet om Mungolian Jet Set, og vi oversetter ikke:

- The magical pairing of Pål Nyhus and Knut Petter Sævik will keep you dancing 'til you shimmy straight passed the Northern lights into the Mungolian's own twinkling galaxies of sound.

Norsk ungdomskultur
Han mener Ungdomskulen kan «rule» hele festivalen, og har heller ingen anelse om hvor Harry?s Gym har tatt navnet sitt fra, men regner med å finne det ut mens han er i Norge .

Briten er ikke alene om å reise til Øyafestivalen, med andre norske navn som New Wine, DonkeyBoy, Röyksopp, Marit Larsen og Pony the Pirate på plakaten.

Utenlandsk presse
- Vi har mange store medienavn på lista. De skal få innblikk i norsk musikkbransje, møte aktuelle aktører og oppleve Oslo. Vi har reist mye og jobbet spesielt med å skape et stort nettverk utenfor Norge, sier Øyas pressesjef Jonas Prangerød.

Noen av aktørene som har meldt sin ankomst er tungvekterne Rolling Stone - riktignok den tyske utgaven - Q, NME, Decibel og Pitchfork. Sistnevnte skal lage en tv-dokumentar om festivalen til sine nettsider. I tillegg kommer større medier som The Mirror, The Guardian og BBC Radio.

I sannhet må det nevnes at en rekke av journalistene får dekket reise og opphold av de norske ambassadene i landene de kommer fra.

Opera og grilling
Øyafestivalen får også besøk av internasjonal musikkbransje. Sammen med presseaktørene skal de ta del i et tre-dagers-program utenfor festivalen.

Music Export Norway er blant dem som jobber for å få de utenlandske bransjefolkene interessert i norsk musikk.

- Disse dagene skal de bli presentert for norske artister og musikk som kan være aktuell for lansering i hjemlandet, samtidig som de får muligheten til å knytte kontakt med norsk musikkbransje. Vi skal blant annet ha nettverksbygging på operaen og tur til øyene i Oslofjorden med grilling og informasjonsmøter, sier Inger Dirdal i Music Export Norway.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling