Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norge er fortsatt en utpost i det ville vesten

Wandrups utvalgte: Den rene Tex Willer-feber herjer blant westernfans

Fra coveret på det nye Tex Willer-heftet. Helten har skiftet ut sin gule skjorte og cowboyhatt med en navahodrakt.
Fra coveret på det nye Tex Willer-heftet. Helten har skiftet ut sin gule skjorte og cowboyhatt med en navahodrakt. Vis mer

TEGNESERIE: Westernhelten Tex Willer har forbløffende mange fans i Norge. Hans eventyr, tegnet og fortalt av italienske seriekunstnere, utgis i fire forskjellige formater, dels i svart/hvitt, dels i farger. I alt kommer 26 enkelthefter og magasiner i løpet av 2017. En bekreftelse på at Norge på mange måter fortsatt er en utpost i det ville vesten.

Nå kommer enda en variant. Denne uka lanseres «Tex», med fortellingen «Painted Desert». En grafisk roman i storformat, skrevet av Mauro Boselli og tegnet av Angelo Stano, særlig kjent for sin medvirkning til serien «Dylan Dog».

NYTT HEFTE: I tillegg til de fire variantene av Tex Willer som er i omløp.
NYTT HEFTE: I tillegg til de fire variantene av Tex Willer som er i omløp. Vis mer

Tittelen på Tex Willer-historien henspiller på et område mellom Grand Canyon og Petrified Forest i det nordlige Arizona. I hundrevis av år bodde navahoer og hopi-indianere i dette området.

Tex Willer, for anledningen iført navaho-utstyr, rir med sin indianervenn Tiger Jack. De finner en halvdød sheriff i ørkenen og hjelper ham med å finne en gjeng bankrøvere. Et must for western-fans, spekket med drama, eventyr og mytologi, utspilt under en brennende sol.