Norge er videre til Eurovision-finalen

- Fantastisk deilig opplevelse!

WIEN/OSLO (Dagbladet): Da er det klart: Norges bidrag i Eurovision 2015, Mørland & Debrah Scarlett, med låta «A Monster Like Me», er videre fra delfinalen i Eurovision til hovedfinalen som avholdes lørdag kveld.

- Så fantastisk deilig opplevelse! sa Debrah Scarlett til Dagbladet etter deres opptreden.

- Da jeg stod backstage kjente jeg at jeg var oppriktig rørt. Hele scenen ristet av respons, sa Kjetil Mørland.

Etter at seieren ble kjent forklarte Debrah Scarlett overfor Dagbladet hvordan de skulle feire kveldens seier, og det blir på samme måte som da de vant den norske finalen:

- Vi skal drikke og ha det gøy!

- Fantastisk framføring Sveriges bidrag, Måns Zelmerlöw med låta «Heroes», er også videre. 

Artist og låtskriver Hanne Sørvaag er en av dem som virkelig lot seg imponere over Norges framføring i kveld. 

- De har mange av elementene som har vist seg å fungere godt i Eurovision-sammenheng før: En sterk ballade, interaksjon mellom kvinnelig og mannlig sanger-fortellerhistorien scenisk, god kommunikasjon med kamera, stigning og høydepunkt mot slutten, skrev hun i en SMS til Dagbladet. 

Også Elisabeth «Bettan» Andreassen hyller Scarlett og Mørland i kveld.

- Fantastisk fremføring! Elegant, sofistikert og sikkert. Frysninger og hurrarop, skrev hun i en SMS til Dagbladet.

Gjettet riktig Latvia, Aserbajdsjan, Kypros, Montenegro, Norge, Sverige, Slovenia, Polen, Litauen og Israel blir altså å se under lørdagens finale.
Expressens MGP-ekspert Anders Nunstad gjettet ni av ti finalister riktig.  

- Det var favorittene som gikk videre. Det viktigste var at de beste låtene gikk videre. Jeg tok feil på Island og Kypros, men Island sang så falskt, så det var fortjent.

- Det var en mye bedre delfinale enn den på tirsdag. Men det er alltid gøyere når Norge og Sverige deltar. Norge fikk god respons i kveld, det var ikke mer applaus på Sverige og Israel, som alltid får god respons, sier han til Dagbladet.  

Internasjonal duo Det er Kjetil Mørland (34) som har skrevet Norges MGP-låt. Da han fikk beskjed om at han var tatt ut til å delta i den norske versjonen av sangkonkurransen, konktaktet han Debrah Scarlett (21), som egentlig heter Joanna Deborah Bussinger, etter å ha sett henne opptre på «The Voice».

Låtskriveren har tidligere fortalt til Dagbladet at låta handler om noen som tror de ikke fortjener kjærlighet.

Det er en internasjonal duo som står på Eurovision-scenen lørdag: Mens Mørland har bodd i England mesteparten av sitt voksne liv, har Scarlett bodd i Sveits store deler av livet.

Den siste uka har de to artistene vært i Wien, hvor de har deltatt på ulike Grand Prix-arrangementer. De har også opptrådt i operaen i Wien.