Eurovision:

Norge er videre

Tix er videre til finalen i Eurovision Song Contest! - Det er det største jeg har opplevd noen gang, sier han.

FINALE: NRKs kommentator Marte Stokstad skvatt til da Andreas Tix Haukeland ble ropt opp først da finaleplassene skulle tildeles under tirsdagens semifinale av Eurovision. VIDEO: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM, NEDERLAND (Dagbladet): Norge har gått videre fra den første semifinalen i Eurovision.

- Det er det største jeg har opplevd noen gang. Ferdig. Punktum. Takk, sier Tix til NRK etter at han har tatt Norge til finalen.

Han forteller at han mistet lydproppen i øret i det siste refrenget, slik at han kunne høre publikum synge med på låta.

- Det er en spesiell følelse i Nederland under en pandemi. Jeg har gjort en av de viktigste opptredene i mitt liv. Endelig heide hele Norge på meg, sier han til Dagbladet.

Nå skal han gjenta suksessen under finalen på lørdag.

- Det største er å se publikum igjen. Endelig. Å vite at det er mange der hjemme som har hoppet i sofaen sin i dag. Det er ganske bra til å være terningkast 1, er det ikke det da? Nå har jeg egentlig vunnet. Jeg skal få spille låta en gang til. 200 millioner skal se meg formidle budskapet jeg virkerlig brenner for. Budskapet har sunket inn hos folk, sier han til NRK.

- Det er mer å si

På en pressekonferanse ble det tårevått for Tix, etter spørsmål fra Dagbladet om hvordan han skal gjøre framførelsen enda bedre i finalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer