KOMMENTARER

Reformen som slo til, men på gal måte:

Norge får et politi som ingen vil ha

Stadig flere sier den store politireformen er mislykket. Det er feil. Reformen er altfor vellykket, men på gal måte. Det er ikke dette politiet folk vil ha. Ikke politiet heller.

DYP KRISE: Nok en gang ser vi en reform i dyp krise. Her en politimann som skyter opp et nødbluss for under en øvelse på Finsefjellet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DYP KRISE: Nok en gang ser vi en reform i dyp krise. Her en politimann som skyter opp et nødbluss for under en øvelse på Finsefjellet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det var sterke krefter som sto bak da Stortinget i juni 2015 vedtok den såkalt Nærpolitireformen. Dagens fire regjeringspartier og Arbeiderpartiet var med på det politiske forliket. Bak disse sto viktige politibyråkrater med visjoner om et mer profesjonelt, sentralisert og hardtslående politi. Over det hele svevde erfaringene fra 22. juli. Ikke minst bildene av politifolk på vei til Utøya i en overfylt gummibåt med motorstopp.

Vi er nå inne i det tredje av de fire årene som skal brukes til å omforme norsk politi til nye standarder. Utviklingen av reformen har vært fulgt grundig av ulike grupper forskere som særlig har konsentrert seg om politiets egne opplevelser. For noen dager siden forelå en ny rapport, denne gang fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI).

Nok en gang ser vi en reform i dyp krise. Tiltakene gjennomføres, men de møter sterk motstand i alle ledd i politikorpset. 3100 politifolk har deltatt i undersøkelsen som er grunnlaget for AFIs rapport. Her er noen nøkkelresultater:

Åtte av ti politifolk er «helt uenig» eller «litt uenig» i at politireformen gir et bedre polititilbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer