KOMMENTARER

Norge fjerner seg fra Trump i Midtøsten­

USAs forsøk på å kjøpe palestinerne med 215 milliarder kroner vil i dag og i morgen mislykkes. Norge står på sidelinja.

ISRAELS BESTE VENNER: President Donald Trump og hans svigersønn Jared Kushner tror det er mulig å kjøpe palestinsk støtte for penger. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX/NTB Scanpix
ISRAELS BESTE VENNER: President Donald Trump og hans svigersønn Jared Kushner tror det er mulig å kjøpe palestinsk støtte for penger. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I Bahrains hovedstad Manama går teppet i dag opp for starten på det som ifølge president Donald Trump skal bli «århundrets fredsavtale» mellom israelerne og palestinerne. Møtet dreier seg ikke først og fremst om politikk, men om økonomi. For Donald Trump og hans svigersønn Jared Kushner tror tydeligvis palestinerne kan kjøpes for penger.

Kushner leder det som kalles et «arbeidsmøte» i Bahrain. Her legger han fram en plan om et «globalt investeringsfond», der det skal settes inn penger i infrastruktur og etablering av palestinske bedrifter i så stor stil at det skal skapes en million arbeidsplasser! Palestinerne skal over en tiårsperiode få 215 milliarder kroner, Egypt, Libanon og Jordan det samme, trolig for at disse landene skal være med på å presse palestinerne til å si ja. Men dette er et luftslott.

Den palestinske sjølstyremyndigheten, som snart er på konkursens rand, nekter å delta på møtet. En håndfull palestinske forretningsmenn har meldt seg på. En av dem har nære bånd til israelske bosettere på Vestbredden, en annen er en israelsk kollaboratør som måtte rømme fra Vestbredden til Israel for tjue år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer