Norge først med Dylan-bok

Bob Dylans memoarer kommer ut på norsk en dag før den amerikanske utgaven. Mandag braker det løs. Da lanseres Dylans «Memoarer del en» i Oslo, oversatt i all hemmelighet av Hans Marius Stormoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Opprinnelig var utgivelsesdagen for Bob Dylans memoarer i USA satt til 12. oktober. Damm forlag i Oslo var forberedt på å lansere den norske utgaven samme dag.

Nå har amerikanerne framskutt utgivelsen til 5. oktober. Dermed velger Damm forlag å være en dag i forkant, mandag 4. oktober. Boka blir presentert på en restaurant i Oslo mandag.

Taushetsløfte

-  Jeg ha'kke sett mye til sola i sommer, sier Hans Marius Stormoen (61), som har brukt sommeren til å oversette første bind av Bob Dylans «Chronicles» til norsk. I månedsskiftet juni/juli ringte Morten Malmø fra Damm forlag og spurte om han kunne ta på seg oppgaven. Stormoen ryddet alt annet til side for å kunne bruke all tid på det ærefulle oppdraget. Et par måneder seinere var han ferdig med boka, som i trykt form er på 288 sider.

Stormoen måtte høytidelig love å holde manuset tett inntil brystet. Ingen måtte få se snurten av boka. Han måtte heller ikke snakke med noen om oppdraget han hadde fått. Dette var kravet fra det amerikanske forlaget Simon & Schuster.

-  Jeg fikk Dylans originalmanus og satte i gang. Men underveis har det vært masse forandringer. Til slutt fikk jeg den ferdig trykte boka, og der var det også rettet opp en hel del, til dels svært viktige ting. Så jeg må si det ble to hektiske måneder, sier Stormoen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer