- Norge fortjener ikke å stå på pallen

MGP-ekspert med ny vurdering av det norske bidraget.

(Dagbladet): I kveld er både Norge og Sverige blant de landene som kjemper om seier under finalen av Eurovision Song Contest i Wien.

I forkant av torsdagens semifinale hadde MGP-eksperter fra Sverige liten tro på norsk triumf i den store finalen.

Grand Prix-ekspert Anders Nunstedt i den svenske avisa Expressen omtalte blant annet den norske låta som «jättetråkig», og mente Norges vinnersjanser var «tilnærmet null prosent».

Som fortjent Etter å ha fulgt torsdagens semifinale, har ikke Nunstedt endret mening om Norges sjanser i kveld.

- De hadde en god tilstedeværelse, trygg vokal og en mektig avslutning på torsdag. Debrah og Mørland fikk virkelig maks ut av sitt nummer. Men de har ingen sjanse til å vinne dette. Null prosent. Sorry, sier Nunstedt til Dagbladet.

Debrah Scarlett og Kjetil Mørland fikk stående applaus, og hyllester fra inn- og utland i sosiale medier, etter å ha framført låta «A Monster Like Me».

- Fortjener ikke pallplass Selv om Nunstedt tror på seier for favoritten Sverige, mener han hyllesten til Norge var fortjent.

- Absolutt. Jeg liker låta bedre og bedre, selv om jeg fortsatt synes oppbyggingen tar for lang tid. For at dette skulle vært en fullstendig låt burde den hatt en lengde på minst fire minutter, sier han.

- Fortjener Norge en plass på pallen i kveld?

- Nei. Men Norge fortjener all respekt for at dere ikke sendte den forferdelige pizzalåten videre. 

- Hvem tror du har størst sjanse til å vinne i finalen?

- Jeg tipper at det blir veldig jevnt mellom Italia, Sverige og Russland. Oddsen taler for Sverige, mens den seneste publikumsundersøkelsen peker mot Italia som vinnere. Jeg har selv tippet på Måns Zelmerlöw, men jeg kunne like gjerne kastet terning. Man vet aldri i denne konkurransen, sier han.

I Norge er det verre å finne kritiske stemmer mot den svenske deltakeren Måns Zelmerlöws «Heroes».

- Sverige har en av årets beste låter. Jeg personlig er svak for den estiske - men jeg har større tro på Russland og Sverige. Svenskene har en tøff poplåt - dette kan de, mener Dagbladets Grand Prix-anmelder Anders Grønneberg.

Disse skal opptre Kveldens finale sendes direkte på NRK fra klokka 21.00.

Da er det totalt 27 land som skal opptre.

I kronologisk rekkefølge: Slovenia, Frankrike, Israel, Estland, Storbritannia, Armenia, Litauen, Serbia, Norge, Sverige, Kypros, Australia, Belgia, Østerrike, Hellas, Montenegro, Tyskland, Polen, Latvia, Romania, Spania, Ungarn, Georgia, Aserbajdsjan, Russland, Albania og Italia.