DEBATT

Norge gir ikke penger til Clinton Foundation

Norske bistandsmidler går til å hjelpe verdens fattige og skape utvikling, ikke til donasjoner til Clinton Foundation. 

MOR OG DATTER: Demokratenes presientkandidat Hillary Clinton sammen med datteren Chelsea, som er nestleder i Clinton Foundation. Foto: WENN.com / NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Demokratenes presientkandidat Hillary Clinton sammen med datteren Chelsea, som er nestleder i Clinton Foundation. Foto: WENN.com / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har hatt flere artikler om Clinton Foundation den senere tiden. I en lederartikkel 26. august ber avisen norske myndigheter avslutte samarbeidet med stiftelsen.

At Dagbladet først nå oppdager et samarbeid som har pågått siden 2007, og som har vært bredt omtalt, er i seg selv påfallende. At man i tillegg overser vesentlige fakta er mindre heldig. Kanskje viktigst er at Clinton Foundation ikke mottar noen midler fra Norge. Norske bistandsmidler går til å hjelpe verdens fattige og skape utvikling. De går ikke til donasjoner til Clinton Foundation, slik Dagbladet skaper inntrykk av.

I 2007 innledet den daværende rødgrønne regjeringen et samarbeid innen helse og klima med to selvstendige stiftelser, Clinton Health Access Initiative (CHAI) og Clinton Climate Initiative (CCI). Dette samarbeidet ble videreført under denne regjeringen.

CHAI har utviklet programmer innenfor global helse i utviklingsland. Fra 2010 har Norge støttet tiltak for å bekjempe barne- og mødredødelighet i noen av verdens fattigste land. I Malawi har vi bidratt til utdanning av jordmødre, sykepleiere og fødselshjelpere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer