SLÅR AN: Animasjonsfilmen «Sausage Party » gjør det godt på kino. Video: Sony Pictures Entertainment. Vis mer

Norge gjør som Sverige og lar barn få se animasjonssex på kino

I USA er det 17-årsgrense for å se «Sausage Party».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Torsdag så Medietilsynet i Fredrikstad den amerikanske animasjonsfilmen og bestemte at barn helt nedi ni år kan se filmen. Lav aldergrense har vakt internasjonale reaksjoner.

Den blir beskrevet som «en utflippa sexorgie mellom matvarer».

12 år betyr 9

- Vi gir den tolv år aldersgrense. Det betyr at barn ned til ni år kan se den sammen med en voksen, sier Ove Watne i Medietilsynet Dagbladet, og som skriver følgende i en uttalelse:

ADVARSEL: Vær forsiktig når du åpner kjøleskapet, du kan komme til å se pølser og andre matvarer ha seg. Foto: Filmweb
ADVARSEL: Vær forsiktig når du åpner kjøleskapet, du kan komme til å se pølser og andre matvarer ha seg. Foto: Filmweb Vis mer

«Gjennomgående grov og seksualisert humor gjør at denne filmen får 12-årsgrense».

- Den seksualiserte humoren er mer og grovere i dialogen enn den er i bildene. Det at det er en animasjonsfilm, skaper en viss avstand, sier Watne, som likevel ikke anbefaler barn under 12 år å se filmen.

Hårete pitabrød-baller

I Sverige er filmkontrollen noe mer liberal enn i Norge. Der er aldergrensa satt til elleve år. Det betyr at barn helt nedi sju år kan se «Sausage party», som blant annet handler om matvarenes utsvevende sexliv.

«Sausage Party» grovkornet film om sexlivet til matvarene vi spiser daglig.

I USA måtte filmskaperne intimbarbere testiklene til et pitabrød for å få 17-årsgrense. Hårete baller og pikant sex mellom matvarer ble for sterk kost for film- og sensurorganisasjonen MPAA.

Et herlig pølseliv

I «Sausage Party» møter vi pølsa Frank, som prøver å finne meningen med livet. I originalversjonen har matvarene stemmene til blant andre Seth Rogen, James Franco, Kirsten Wiig, Salma Hayek og Danny McBride.

Ifølge Expressen er det kommet internasjonale reaksjoner på landets lave aldersgrense.

- USA og England opererer med egnethet for å sette aldergrenser på film. I Norden opererer vi med skadelighet som kriterium. De nordiske landene er som regel samkjørte når vi bestemmer aldersgrense på filmer, sier Watne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer