KOMMENTARER

Makt flyttes, hemmeligholdet brer seg og fristelsene øker:

Norge har fått en politisk klasse

Politikernes privilegier har nådd et nivå der de skaper farlige fristelser og avstand til velgerne. Vi har fått en politisk klasse, skriver John O. Egeland.

Norge har fått en politisk klasse
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) varte bare noen uker som statsråd. Etterlønn i overgangen fra ordfører til statssekretær gjorde at Sivertsen kunne sette en æreløs Norgesrekord: Ingen annen statsråd har beholdt taburetten i så kort tid. Han var ikke alene om å ha problemer med reglementet for etterbetaling. Forrige helg ble det kjent at tidligere statssekretær og medlem av Frps sentralstyre, Tom Staahle, mottok etterlønn for vervet som ordfører i Ullensaker. Samtidig fikk han lønn som statssekretær. Partikollega Alf Erik Andersen må også tilbakebetale etterlønn.

Det ser ikke så bra ut på Stortinget heller. Mazyar Keshvari (Frp) ble i oktober i fjor dømt til sju måneders fengsel for å ha levert falske reiseregninger til Stortinget. Saken er anket. Stortinget har politianmeldt Hege Haukeland Liadal (Ap) for liknende forhold, og saken er ennå under etterforskning. I april i fjor trakk Ulf Leirstein (Frp) seg som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsmann. Det skjedde etter at det ble kjent at han hadde sendt porno til Fpu’ere, samt foreslått trekantsex med en 15-åring. Leirstein er nå utmeldt av Frp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer