Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Norge har fått sin første universitetskrim

Også akademikere kan begå grusomme forbrytelser

BLINDERN: I disse omgivelsene lusker konspirative professorer omkring i korridorene. Men politimannen Bjørn Falck er på sporet. Foto: Scanpix NTB
BLINDERN: I disse omgivelsene lusker konspirative professorer omkring i korridorene. Men politimannen Bjørn Falck er på sporet. Foto: Scanpix NTB Vis mer

Som Colin Dexter har vist i sine Oxford-romaner om politimannen Morse, er ikke erverdige universitetetsmiljøer noen garanti mot kriminell aktivitet.

Blant norsk kriminiallitteraturs underavdelinger fins detektivkrim, politikrim, journalistkrim, advokatkrim, legekrim, operakrim, ja til og med fotballkrim og skiløperkrim. Nå lanserer debutanten Gunnar F. Klinge enda en sjanger: Universitetskrim.

Det vil si; boka er i formen en politiroman. Bjørn Falck, tidligere leder i Økokrim, er støtt ut i mørket etter at han ikke fikset jobben. Nå hentes han på grunn av mannskapsmangel inn for å bistå i en kriminalsak som foregår i et universitetsmiljø. Flere drap på kjente akademikere stiller den tidligere studenten Falck på prøve. Hva er forbindelsen mellom disse ugjerningene?

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?