Norge har liten innvandring!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZORICA MITIC har et debattinnlegg 4. april hvor også Statistisk sentralbyrå kommenteres. Hun mener at SSBs påstand om at innvandringen til Norge er liten i forhold til andre land, er helt feil. Grunnlaget for en slik sammenlikning bør være hvor stor andel av befolkningen som har innvandrerbakgrunn. I norsk statistikk er dette personer innvandret fra utlandet og som har to utenlandsfødte foreldre, pluss deres etterkommere. Bare land med befolkningsregistre har slike data. Det er derfor problematisk å finne gode sammenliknbare tall. Folketellingene omkring år 2001 har tall for befolkningen født i utlandet for de fleste daværende 15 EU-land, pluss Norge og Sveits. Etterkommerne dekkes ikke. Det er bare Finland blant disse landene som har klart mindre befolkning født i utlandet enn det Norge har. Vi er på linje med Portugal og Danmark, har om lag halvparten av innvandringen i Belgia, Tyskland, Hellas, Frankrike, Irland, Nederland, Østerrike, Sverige og Storbritannia, og langt mindre enn Sveits og Luxembourg. Italia og Spania mangler dessverre data. Det er derfor god dekning for å si at innvandringen til Norge er relativt liten i et internasjonalt perspektiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer