Norge har sviktet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den sittende regjering er i dag høyst uklar på hvordan de mener krigen mot terror skal føres, og hvilken rolle Norge skal ha. Det som er krystallklart er at dagens regjering alltid er i fremste rekke for å fordømme og kritisere dem som handler.

Forrige uke fikk Justisminister Knut Storberget et forslag til endringer i den nye norske antiterrorlovgivningen, fra sin amerikanske kollega. Forslaget skal etter det jeg forstår gå ut på å gjøre det lettere å fengsle medlemmer av terroristgrupper, uten å måtte vente til de er i gang med å planlegge en terrorhandling. Grunnen til at amerikanerne foreslår en slik endring er sannsynligvis at Norge ikke har vært i stand til å fengsle eller utvise verken Mullah Krekar, eller noen av de andre ettersøkte terroristene som etter FNs liste har opphold i Norge. Dette tyder i så fall på at USA mener det er manglende evne og ikke vilje som er problemet.

USA har imidlertid også grunn til å sette spørsmålstegn ved Norges vilje. Etter terrorangrepet 11.september 2001 erklærte USA krig mot terror. I dagene som fulgte høstet USA en klar og unison støtte fra hele den frie verden, inklusiv Norge. Norske spesialsoldater ble berømmet for sin innsats i «Operasjon Anaconda», og norske ingeniørsoldater var med på å gjenoppbygge Irak. Men hvordan er Norges støtte til krigen mot terror i dag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer