Norge i Hollywood

Se traileren til norsk-regisserte «Bandidas» og Natassia Malthes nye actionfilm.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): 60 år etter at Sonia Henie herjet Hollywood, 30 år etter at Liv Ullmann snudde hoder i filmbyen, og 5 år etter at Harald Zwart ble medlem i det amerikanske regissørforeningen er det litt oppmerksomhet rundt norske varer i Los Angeles igjen.

To unge filmregissører fra Sandefjord dukket plutselig opp med ropert i hånda i fjor. Joachim Rønning (33) og Espen Sandberg (34) fikk jobben med å regissere «Bandidas», en western til 250 millioner kroner produsert av Luc Besson.

Penelope Cruz og Salma Hayek har hovedrollene. Det har tatt sin tid, men nå er det endelig mulig å se første smakebit fra den norske duoen.

Skal man tro traileren, skal filmen ha fransk premiere allerede i januar. Men det er ennå uklart når westernfilmen, som kan minne litt om Zorro, skal ha norsk eller amerikansk premiere.

Den andre aktive Norges-eksporten i Hollywood er Natassia Malthe. Hun ble tidligere i år nominert til MTV Movie Awards for «beste kyss» med motspiller Jennifer Garner (Ben Afflecks kone, kjent fra tv-serien «Alias») i «Elektra».

Filmen spilte inn 370 millioner kroner på verdensbasis. Malthe er tilbake i Los Angeles hvor hun går på auditions etter at innspillingen av vampyrfilmen «Skinwalkers» i Toronto ble fullført for en måneds tid siden.

Før vampyrfilmen var hun i Kina hvor hun spilte en av fem hovedroller i filmversjonen av det populære dataspillet «Dead or Alive». Filmen med et antatt budsjett på rundt 200 millioner kroner, skal ut på over 3000 kinoer i USA åpningshelgen, noe som tyder på en stor satsing fra distributøren.

Premieren blir høsten 2006. Her kan du se det første klippet som har blitt sluppet i forbindelse med filmen. Norske Natassia er jenta med lilla parykk.

NORSK SUKSESS: Natassia Malthe er blitt et kjent navn i Hollywood. Foto: MAGNUS RØNNINGEN
NORSK SUKSESS: Natassia Malthe er blitt et kjent navn i Hollywood. Foto: MAGNUS RØNNINGEN Vis mer
NORSK FILM:</B> Joachim Rønning og Espen Sandberg står bak filmen «Bandidas».