Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norge i ny «James Bond»-trailer

Bilder fra norsk natur i actionfylt Hollywood-trailer.

NORSK NATUR: Den 25. filmen om agent 007 inneholder scener spilt inn flere steder i Norge. Video: Universal Pictures Vis mer

I dag kom den første traileren til den 25. filmen i serien om den hemmelige agenten 007. Filmen har fått tittelen «No Time To Die».

I traileren kan man skimte norsk natur. Filmen inneholder scener spilt inn flere steder i Norge.

Hemmelighold

Innspillingen av filmen var preget av hemmelighold. Da deler av filmen ble spilt inn i Norge tidligere i år, fikk Dagbladet tak i eksklusive videoopptak fra innspillingen som pågikk ved Langvann i Nittedal, rett utenfor Oslo.

Flere stusset over byggingen av en hytte ute på ei myr like ved Langvann på grensa mellom Oslo og Nittedal. Seinere ble det bekreftet at hytta hadde tilknytning til filmproduksjonen.

En av scenene som ble spilt inn på Langvann, fikk i forkant av innspillingen navnet «jente løper på snø og islagt vann». I den videre beskrivelsen het det: «A child shoots an intruder. She is chased by a 2nd intruder and runs onto a frozen lake.» («et barn skyter en inntrenger, og blir jaktet på av en annen inntrenger og løper over et islagt vann», red.anm.)

I juni kunne Dagbladet også melde at innspillingen var i full gang på Atlanterhavsveien.

Dagbladet var første avis med bilder av bilen fra stuntøvingen. Seinere kom det fram at et BMW-treff skapte hodebry for filmproduksjonen på grunn av dekkmerker på asfalten. Linjeprodusent Per Henry Borch sa til Dagbladet at de ikke hadde annet valg enn å filme.

Røpet roller

I april ble flere detaljer rundt den kommende filmen presentert under en pressekonferanse på Jamaica. Da ble blant annet rollebesetningen presentert.

Det er skuespiller Rami Malek (38) som vil ha en sentral rolle som hovedskurk i «No Time To Die». Han er kjent fra serien «Mr. Robot». I tillegg returnerer som kjent Daniel Craig som agent 007.

Videre returnerer Léa Seydoux (Dr. Madelaine Swann), Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Jeffrey Wright (Felix Leiter) og Rory Kinnear (Bill Tanner) til filmen.

Ana de Armas, Billy Magnussen, Dali Benssalah, Lashana Lynch og David Dencik er nykommere i «James Bond».

EKSKLUSIVT I NORGE: James Bond i Norge - og her er opptak fra innspillingen! Video: Splash News Vis mer

Siste film

«No Time To Die» markerer skuespiller Daniel Craigs siste runde som James Bond. Med det har han spilt i fem filmer.

Første gang han tok på seg smokingen var i 2006 i «Casino Royale», deretter fulgte «Quantum of Solace» (2008), «Skyfall» (2012) og «Spectre» (2015).

PROBLEMER: Lørdag herjet en rekke biler fra et stort BMW-treff arrangert i Møre og Romsdal fram og tilbake på Atlanterhavsveien. Resultatet av dette kan gi utfordringer for James Bond-produksjonen som starter i området denne uka. Vis mer

Det er Cary Joji Fukunaga som har regi på den 25. Bond-filmen. Han har tidligere blant annet regissert «True Detective» (HBO) og «Maniac» (Netflix).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media