Norge i rødt, hvitt og svart

Metalienerne synger norsk kulturarv. Svarer deg nå!

(Dagbladet.no): Hva er det som får italienere til å gå mann av huse for å lære seg norsk? Og deretter inspirerer dem til å lære seg vår gode gamle norske sangarv med låter som «Millom bakkar og berg», «Kom mai du skjønne milde» og «Norge i rødt, hvitt og blått»?

Norsk metal, selvfølgelig!

Studentene ved Nordisk Institutt, Universitetet i Roma, lærer seg norsk for bedre å forstå norske metaltekster, og under Festspillene i Bergen/Oioi-festivalen kommer de til Vestlandet for å synge sine egne versjoner av de gamle go\'låtene.

De kaller seg Metalienerne og skal holde daglige konserter i Bergen sentrum.

1. juni skal de også delta på konserten Nord-Mania i Dovregubbens hall, der de skal dele scenen sammen med Enslaved, Terje Isungseth og Marianne Juvik Sæbø.

Mange vil kanskje huske Metalienerne fra NRK-programmet «Typisk Norsk» i fjor, da Petter Schjerven dro til Roma for å intervjue dem om sitt forhold til det norske språket.

Oioi-festival er en del av Festspillene i Bergen, som åpnet på tirsdag. De arrangerer flere stunts i gatene mens festspillene foregår, blant annet skal man kunne høre gresset gro og støte på kjendismusikere som gatemusikanter.

Hvorfor elsker italienere norsk metal? Hva er vanskeligst når man skal lære seg norsk og hvilken låt er mest komplisert, «Millom bakker og berg» eller «Kom mai du skjønne milde»? Spør Metalienerne på Dagbladet.no.

BLODFANS: Metalienerne lærer norsk for å forstå metal-tekster. Foto: Privat
BLODFANS: Metalienerne lærer norsk for å forstå metal-tekster. Foto: Privat Vis mer