Norge kan bli hovedland på en av verdens største bokmesser

Men regjeringa vil ikke gi full støtte til initiativet.

KAN BLI HOVEDLAND: Norge kan få mye oppmerksomhet som hovedland ved verdens største bokmesse. Her fra åpningen av bookmessen i Frankfurt i 2007. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
KAN BLI HOVEDLAND: Norge kan få mye oppmerksomhet som hovedland ved verdens største bokmesse. Her fra åpningen av bookmessen i Frankfurt i 2007. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske forfattere har den siste tida fått mer og mer oppmerksomhet internasjonalt.

Forfattere som Karl Ove Knausgård, Åsne Seierstad og Per Petterson har nylig vært på flere turneer i USA, med stor suksess.

Nå har det statsstøttede og ikke-kommersielle senteret for norsk litteratur i utlandet, NORLA, vært i dialog med kulturdepartementet om å søke om at Norge kan bli hovedgjesteland ved bokmessa i Frankfurt i 2019.

Kulturdepartementet er lunkne Den profilerte bokmessa har hvert år et land som hovedgjest, med en egen paviljong og betydelig profilering.

Til tross for suksessen til norsk litteratur i utlandet er kulturdepartementet lunkne til å støtte planen om å bli hovedgjesteland fullt ut.

Til sammenlikning fikk New Zealand 79 prosent statlig støtte da det var hovedgjest, mens Nederland fikk 87 prosent statlig støtte.

Det reagerer tidligere kulturminister og Ap-politiker Anniken Huitfeldt på.

- Dette er for passivt. Norsk litteratur har i dag svært høy kvalitet, og fortjener politikere som stiller opp. Vi kan ikke la denne muligheten for norsk litteratur gå fra oss, sier Huitfeldt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer