Eurovision Song Contest 2018

Norge klatrer på bettinglistene

Alexander Rybak har hatt sine første prøver i Portugal, og scorer høyt på oddsen hos bettingselskapene.

FAVORITT: Alexander Rybak er en av bettingfavorittene til Eurovision Song Contest, som går av stabelen neste uke. Etter at han har gjennomført første øving i Altice arena i Lisboa, har han klatret opp til andreplass på bettingslistene. Bildet er fra Melodi Grand Prix i Norge i mars. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FAVORITT: Alexander Rybak er en av bettingfavorittene til Eurovision Song Contest, som går av stabelen neste uke. Etter at han har gjennomført første øving i Altice arena i Lisboa, har han klatret opp til andreplass på bettingslistene. Bildet er fra Melodi Grand Prix i Norge i mars. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge har klatret opp på andreplass på bettinglistene etter at Alexander Rybak i formiddag har hatt sine første prøver på scenen i Portugal.

Det skriver NRK.

Andreplass

Rybak er i skrivende stund listet med en odds hos bettingselskapet Betsson på 6,5, bare slått av den israelske deltakeren Netta Barzilai, som har 3,4 i odds. Også hos flere av de andre store bettingsselskapene ligger Rybak nå på andreplass.

Også Oddschecker.com har Norge og Rybak blant de fire beste. Mens Eurovisionworld.com har Norge på en andreplass.

Rybak skal være pekt ut som en favoritt blant mange av journalistene som dekker Eurovision Song Contest. Blant annet skriver William Lee Adams at framføringa har slått spesielt godt an på pressesenteret i Lisboa.

- Noen journalister løper rundt og kaller ham vinneren allerede. Denne låten har åpenbart en mulighet til å gjøre det virkelig godt. Men det er også noen som uttrykker bekymring over at den vil bli litt for «Sesam Stasjon» i en voksen konkurranse, skriver Adams på Wiwibloggs.com.

Tror Norge kan vinne

Anders Martinius Tangen påpeker på den norske fansida ESCNorge at Norge er et av de eneste landene som har styrket oddsen sin etter første prøve.

- EscUnited svarer også ja når de blir spurt om de tror Norge kan vinne. Flere påpeker energien i nummeret og gjennomgående skrives det at det "looks amazing on stage", skriver Tangen i sitt innlegg.

- Alexander oser av selvtillit på scenen. Slik viser han sin profesjonalitet gjennom hele forestillingen. Dette, og det at han er en ekspert på Eurovision-scenen helt siden han vant i 2009, vil være til hans fordel her i Lisboa, skriver Jessica Weaver på fansida Esctoday.

Rybak selv er mest opptatt av at sceneprøvene har gått bra. Han er ikke like opptatt av om Norge når finalen eller ikke.

MGP-VINNER: Alexander Rybak vant den norske MGP-finalen, og skal representere Norge i Lisboa i mai. Den tidligere Eurovision-vinneren fikk en tekstmelding fra en helt spesiell person etter triumfen. Reporter: Linn-Christin Marthinussen / Video/klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Dette jeg lever for

- Dette er førti kilo av skuldrene. Den følelsen jeg fikk når jeg så det selv etterpå, er det jeg lever for. Det som har mye å si for meg, er at det vi har øvd og jobbet så mye med får vi respons på, sier han til NRK.

Alexander Rybak deltar i Eurovision Song Contest 2018 med låten «That's How You Write a Song». Eurovision Song Contest går av stabelen 8. til 12. mai i Lisboa, Portugal.

Rybak skal delta i den andre semifinalen, som er satt til den 10. mai. Dersom han klarer å kvalifisere seg her, skal han delta i finalen lørdag 12. mai i Altice arena i Lisboa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer