Norge klatrer på favorittlisten i Eurovision

Favorittene Kypros og Israel er med videre til finalen i Eurovision Song Contest, men hos bookmakerne rykket Norge forbi Israel uten å selv ha stått på scenen.

KLATRET: Norge rykket forbi forhåndsfavoritten Israel hos bookmakerne etter den første semifinale i Eurovision, etter at Isreal skuffet på scenen. FOTO: NTB Scanpix
KLATRET: Norge rykket forbi forhåndsfavoritten Israel hos bookmakerne etter den første semifinale i Eurovision, etter at Isreal skuffet på scenen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den første semifinalen gikk av stabelen tirsdag kveld. Ti land er med videre til finalen lørdag.

Kypros, som nå er den aller største favoritten med deres Eleni Foureira med sangen «Fuego», er blant finalistene.

Det er også Israel med Netta og låten «Toy». Israel har de siste dagene holdt andreplass hos bookmakerne foran Norge og Alexander Rybak på tredje.

Norge nummer to

Men like etter at semifinalen var unnagjort, rykket Israel ned og tok over tredjeplassen hos Oddschecker, ifølge Aftenposten.

- Årets Eurovision ble om mulig enda mer åpen og spennende etter denne første semifinalen. Den store forhåndsfavoritten Israel skuffet stort på scenen, fordi alle nå kunne høre at vokalen ikke holder mål og det hele blir mer spetakkel enn god musikk. At låten nå faller på oddsen, er naturlig og fortjent, sier avisens musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad.

EUROVISION: Israel er en av storfavorittene til å vinne årets Eurovision. De stiller med en låt som kan virke inspirert av metoo-bevegelsen. Ingeborg Heldal og Marie Simonsen gjestet Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Video: Ørjan Ryland/Emilie Rydning/Marie Røssland Se hele sendingen her: https://goo.gl/QehwX7 Vis mer

Finland videre

Island og Finland var de eneste nordiske landene som sto på scenen tirsdag, men kun Finland ble med videre. De øvrige som skal til finalen, er Østerrike, Estland, Litauen, Tsjekkia, Bulgaria, Albania og Irland.

Årets Eurovision Song Contest arrangeres i Portugal, etter at Salvador Sobral sang landet til topps i fjor med låten «Amar pelos dois». I år deltar 43 land, noe som er tangering av rekorden fra 2008 og 2011.

I den andre semifinalen torsdag skal vår egen Alexander Rybak kjempe mot blant andre Danmark og Sverige.

Der synger også russiske Julija Samojlova, som ble nektet innreise til Ukraina under fjorårets konkurranse med bakgrunn i Krim-konflikten.

SEMIFINALE 1: Redaktør og MGP-entusiast Ingeborg Heldal og kommentator Marie Simonsen gjester Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Hvem er kveldens favoritter, og hvor stor rolle spiller egentlig politikk i Eurovision? Programledere er Emilie Rydning og Ørjan Ryland. Video: Marie Røssland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer