Norge levnes ingen sjanser

OSLO/BIRMINGHAM (Dagbladet): Lars A. Fredriksen og det norske bidraget «Alltid sommer» levnes ingen sjanse i Grand Prix-finalen lørdag. Det toneangivende britiske bookingfirmaet William Hill har rangert Norges bidrag på 11. plass til hele 20 i odds.

Hvis oddsen ikke endrer seg betyr det at du får utbetalt 2000 kroner for hver hundrelapp du har satset - dersom Lars A. Fredriksen gjør bookmakernes forhåndsdom til skamme og vinner.

Storbritannias egen Imaani, som fikk en firer på terningen i Dagbladet, er tippet som vinner - til 2,5 i odds.

Frankrike, som Dagbladet har utpekt som Norges tøffeste motstander i finalen, ligger på 9. plass til 16 i odds.

De norske og franske bidragene er de eneste som er verdiget en femmer på terningen av Dagbladet, mens det formelig haglet med enere og toere da avisas medarbeider vurderte årets Grand Prix-beite.

De britiske bookingfirmaene har en tendens til å dømme Norge nord og ned på forhånd, og det smitter over på tipperne.
I fjor var Katrina and The Waves tippet som vinnere til fire i odds noen dager før finalen, og det var henne og «Love Shine a Light» sola skinte på. Seier til Tor Endresen ville gitt 25 ganger summen tilbake, men det var det ingen som fikk. Han ble sist - sånn bare for å ha rippet opp i det.

Det kan jo ellers være en trøst for Lars at også Secret Garden og «Nocturne» havnet langt nede hos bookmakerne etter hvert som 95-årgangen av Grand Prix-finalen nærmet seg. Det gikk jo bra til slutt.

William Hill har hatt spillet ute i tre uker allerede.

Det andre toneangivende britiske bookingfirmaet, Ladbrokes, legger ut spillet i dag, men det var i går ikke mulig å få utesket hvilke odds det norske bidraget var forhåndssatt til.

Både de britiske bookingfirmaene og Norsk Tipping opererer med flytende odds, så mye kan forandre seg etter hvert som det nærmer seg lørdagens finale.