Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Norge må si opp Schengen-avtalen

Innvandring er ikke noe egnet virkemiddel for å bekjempe overbefolknings- og fattigdomsproblemer.

VIL AVVISE FLERE: Å si opp hele Schengen-avtalen vil gjøre det mulig for Norge å avvise personer på norskegrensen, skriver Makvan Kasheikal og Vidar Kleppe. Bildet viser en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen høsten 2015.  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VIL AVVISE FLERE: Å si opp hele Schengen-avtalen vil gjøre det mulig for Norge å avvise personer på norskegrensen, skriver Makvan Kasheikal og Vidar Kleppe. Bildet viser en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen høsten 2015.  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens befolkning vokser med ca. 80 millioner per år, og det er flere milliarder mennesker som vet at de ville få et bedre liv dersom de kan ta seg inn i Norge, eller en annen velferdsstat, og forsyne seg av vertsnasjonens goder.

Det er ikke vanskelig å forstå at mennesker ønsker å bedre sine levekår. Men innvandring er ikke noe egnet virkemiddel for å bekjempe verdens overbefolknings- og fattigdomsproblemer.

Schengen-avtalen innebærer at Norges grenser ikke lenger kontrolleres. Ulovlige innvandrere fra andre verdensdeler kan derfor fritt ta seg inn i Norge. Dette innebærer at ulovlige innvandrere som eksempelvis har tatt seg inn i Hellas eller Italia, fritt kan sette seg på et fly til Norge og få rett til å bosette seg selv om de ikke er flyktninger i henhold til FNs flyktningkonvensjon.

Riktig nok er det nå innført visse midlertidige begrensninger i den frie flyten av mennesker som Schengen-avtalen innebærer. Men begrensningene gjelder bare enkelte grenseoverganger. Og de er midlertidige.

I motsetning til Frp vil vi si opp hele Schengen-avtalen. Dette vil gjøre det mulig for Norge å avvise personer på norskegrensen. Vi vil derfor resolutt avvise alle ulovlige innvandrere når de prøver å ta seg inn i landet.

Hvis bevaring av velferdsstaten er viktigst, er det å begrense innvandringen helt avgjørende. Norge må tre ut av EØS- og Schengen-avtalene, samt stramme til reglene som regulerer innvandringen. Demokratene i Norge er det eneste partiet som vil treffe de nødvendige tiltakene som gjør det mulig å begrense innvandringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!