Norge må spille fotball med ski på beina

Norge skulle til EM i fotball neste sommer. Vi blir hjemme som vanlig. Takk og pris for at skisesongen nå står for tur, vi er best med rødt og blått på det hvite teppet.

ENDELIG SKI IGJEN: Søndag er det cupfinale og så er årets sesong innenfor norsk fotball over, takk og pirs. Nå kan vi endelig bedrive det vi er best på i hele verden, ski. Bildet viser en ung Haakon Brusveen fra den gangen det gikk unna under NM. Foto. Johan Brun.
ENDELIG SKI IGJEN: Søndag er det cupfinale og så er årets sesong innenfor norsk fotball over, takk og pirs. Nå kan vi endelig bedrive det vi er best på i hele verden, ski. Bildet viser en ung Haakon Brusveen fra den gangen det gikk unna under NM. Foto. Johan Brun.Vis mer
Meninger

Endelig er fotballsesongen den norske straks over (gjenstår cupfinalen søndag) og da kan vi igjen gjøre det vi er best til i hele verden: Gå på ski. Vi er en skinasjon. Vi sluker mil, vi er forelsket i de lange løp, vi lever for å legge ut bilder av skiturene våre på sosiale medier, vi er vintersportnasjonen fordi særs få andre i verden, samlet folketall tatt i betraktning, går nemlig på ski.

Skinasjonen Norge er en kald skanse mot alle verdens ondskap og derfor, siste ord om norsk fotball før VM i Russland 2018. I dette mesterskapet skal vårt landslag være med, såpass må vi forlange. Norges Fotballforbund må straks ut, med brask og bram, og si: Putin, here we come.

NNF-guttene må stå der i de flotteste dresser, syngende budskapet ut til nasjonen: Norge skal til VM i 2018, alt annet er totalkrise. Bjeller og vikinghjelmer til folket, hilsen Yngve Kjetils.

NFF må ikke glemme at de også skulle til EM neste år, og ifølge dem som kan fotball og taktikk og laguttak og langsiktighet og marginer og ungt lag og slikt, så var Per Mathias Høgmos menn ganske nær til å kvalifisere seg nå også, hadde det ikke vært for Ungarn, et lag alle mente var som sendt fra en eller annen lærballhimmel til oss i play off. Ungarn ble karakterisert som utgått på dato, gammeldags, uten stjerner og med en målvaktmann på 39 år. Ha-ha-ha.

Han iført grå joggebukse, den gode herr Gabor Kiraly, som i 1997 kom til den tyske klubben Hertha Berlin fra ungarske Szombathelyi. Kiraly debuterte i joggebukse, og har siden spilt i en slik. Mot Norge, over to kamper, var han banens beste. Smertefullt for Norge i rødt, hvitt og 23,5 menn i støtteapparatet at en utøver som kler seg som om han skal ned på den lokale kneipa, for å slukket måltørsten, blir den store helten. Dette må videoanalyseres NU!

Men, vi skal ikke svartmale og be om at Høgmo blir sparket, for må han gå, så må alle i norsk presse, og i NFF, også stikke av. Til VM i 2018 kommer vi nok ikke, men garantert til EM i 2020 og etterpå VM i 2022 og 2026 etc.. Sånn blir det, satt litt på spissen vi ikke har.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.