Norge mot stupet?

Med et brak faller velrenommerte ordninger sammen.

MER POST I BUTIKK: Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge fronter postkontornedleggelsene til fordel for postkroker i de største Kiwi- og Rimibutikkene. - Det er en utfordring at mange av våre dyktige og lojale medarbeidere blir berørt, men endringer er nødvendig, sier Mejdell. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
MER POST I BUTIKK: Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge fronter postkontornedleggelsene til fordel for postkroker i de største Kiwi- og Rimibutikkene. - Det er en utfordring at mange av våre dyktige og lojale medarbeidere blir berørt, men endringer er nødvendig, sier Mejdell. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SJELDEN HAR VEL DET norske, det gode og typisk norske, falt sammen så brått og dramatisk som i den uka som ligger bak oss. Mandag kom beskjeden om nedlegging av praktisk talt alle postkontorer i landet, tirsdag falt dommen i Strasbourg som vil gjøre slutt på billig hyttegrunn for hundretusenvis av nordmenn. Onsdag fulgte vedtaket om salg av alle kommunale kinoer i Oslo og dermed slutt på et 100-årig system, og i torsdags- og fredagsavisene kom så advarsel mot rasering av den vel etablerte ordningen med fastpris som sikrer forsvarlig forlagsdrift og rimelig gjenvekst i litteraturen.

På alle bauger og kanter faller ting sammen med et brak, truer i hvert fall med å gjøre det. Hvor skal dette ende?

VEL - DET GÅR NOK BRA til slutt. Det blir kompromisser til å leve med, for de fleste av oss i hvert fall. Men jammen får vi også forskrekkelser! Er det rart at frykt og uro brer seg, hoderysting fra nord til sør i landet. Historien om forbudet mot Kinderegg forrige lørdag blir som en mild og fjern vits i tilbakeblikk. Alvor blir det til gangs når hundreårige ordninger, og ikke bare godteri for moderne barn, står for fall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer