LEDER

Norge på slanker’n

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Nå begynner det å bli balanse i regnskapet. Når helseminister Bent Høie har fått med seg den ny- slankede støttespiller, sponsor og milliardær Stein Erik Hagen som promotor for regjeringens slankesatsing, utliknes forspranget til det mer venstreorienterte, næringsrike ekteparet Petter og Gunhild Stordalen og påtroppende Ap-leder Jonas Gahr Støre. De deltok som kjent nylig på EAT-konferansen i Stockholm, der ekspresident Bill Clinton var hovedattraksjon og der temaet var mat, helse og miljø.Dette kan sees på som en sunn konkurranse, særlig siden næringslivsledere som har spist seg rike og tildels overvektige på nordmenns usunne kosthold, nå forplikter seg på å produsere mindre usunn kost.

Hagen forteller til VG at han har slanket seg 17 kilo det siste året på grunn av et endret kosthold. Dermed bør han kunne framstå som inspirator til andre overvektige. Og dem er det flust av i kongeriket Norge. 58 prosent av norske menn og 47 prosent av norske kvinner har en såkalt BMI (body mass index) på over 25, hvilket er definisjonen på overvekt. At kjendisene gir kostholdsomlegging og livsstilssykdommer et ansikt, er trolig mer virkningsfullt for folkehelsa enn Helsedirektoratets gjentatte formaninger og kampanjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer