Norge rundspilte Sverige

Norges landslag i internettfotball vant EM i kveld.

I går skrev Dagbladet.no om at Norge skulle ut i EM-finale mot storebror Sverige i det nettbaserte spillet Hattrick. I kveld klokka 20 startet kampen, som kommer til å bli stående som Norges største prestasjon gjennom tidene i Hattrick.

10 minutter ut i EM-finalen førte Olav Abelsen (23) Norge opp i ledelsen på en halv-volley. Abelsen spiller til daglig i Tippeliga-klubben Mokouko FC og ble kjøpt inn for over 100 millioner tidligere denne sesongen. Men bare minutter seinere prikket den svenske midtbanespilleren Martin Sälglund inn utlikningen. Kunne det unge norske laget slå de svenske verdensmesterne?

- Jeg har hatt en god følelse i hele dag, og selvfølgelig trodde jeg på seier, sier den norske landslagstreneren Helge «Snylte» Larsen.

Til pause sto det 1-1, men opptimismen var altså stor i den norske leiren. Og det med god grunn, for i det 64. minutt klarte den norske tankspissen Karsten Hammer (22) å føre Norge opp i ledelsen igjen. Hammer, som spiller i Tippeligaen for storhaug fc, er en av Norges viktigste spillere og har hele 36 landskamper bak seg. Og ni minutter før slutt punkterte samme Hammer kampen med nok et mål og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

- Karsten viste stor vinnervilje i dag og avgjorde jo kampen for oss, sier en lykkelig «Snylte» etter kampslutt.

«Snylte» er noe så uvanlig som en folkevalgt landslagstrener. For to ganger i året stemmer de norske managerne fram den treneren de har mest tro på, og sist gang var det Helge Larsen fra Bergen som vant valget.

Og med kveldens seier over Sverige strømmer rosen fra medmanagerne i Norge over «Snylte».

- Dette er den største prestasjonen Norge har gjort i Hattrick og første gang vi har vunnet noe. Når vi i tillegg slår storebror Sverige, som er det klart beste laget, smaker det ekstra godt.

Om hvor høyt en seier i et internettspill rager, har Helge Larsen følgende å si: - Jeg hopper vel ikke akkurat i taket og skriker ut. Gidder ikke å takke foreldrene mine heller, men dette var utrolig moro.