NORGE RUNDT: Dronning Sonja og kong Harald er klare for sin ti dagr lange jubileumsreise. POOL
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NORGE RUNDT: Dronning Sonja og kong Harald er klare for sin ti dagr lange jubileumsreise. POOL Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Norge rundt for jubilerende kongepar

Den ti dager lange jubileumsreisen langs kysten blir et av årets høydepunkt for kongeparet. I løpet av sine 25 år på tronen har de besøkt mer enn 400 steder i Norge.

Kontakten med folket er svært viktig for kong Harald og dronning Sonja i deres virke, og de ønsket at denne skulle være utgangspunktet for jubileumsåret og alle markeringene.

Når de legger ut på jubileumsreise lørdag blir det mulighet for folk langs hele kysten å se kongeskipet Norge, og i seks byer blir det hage- og folkefester.

Reisen innledes med hagefest for 300 inviterte gjester på «Skansen» i Tromsø lørdag formiddag, med stort folkearrangement på torvet i byen senere. På veien vider mot Kristiansand 29. juni skal Bodø, Trondheim, Bergen og Stavanger få besøk.

I Trondheim vil også kongefamilien være til stede. Der blir det festgudstjenesten i Nidaros Domkirke den 23. juni 2016, til minne om signingen for nøyaktig 25 år siden.

(NTB)