«James Bond 25»

- Norge! Se opp for flere Bond-skuespillere

Presenterte de mest sentrale rollene til «Bond 25».

EKSKLUSIVT I NORGE: James Bond-innspillingen var i Norge. Her er opptak fra innspillingen i Oslo. Video: Splash News Vis mer Vis mer

Rollebesetning og andre detaljer tilhørende den neste «James Bond»-filmen ble presentert under en internasjonal pressekonferanse på Jamaica i dag, men tittelen ble ikke offentliggjort. Det skortet også på virkelig store nyheter, noe tusenvis av fans kritiserte i kommentarfeltet.

Jamaica er også en sentral ingrediens i den kommende filmen, ble det fortalt. Innspillingen i Norge virker imidlertid ikke å være over helt ennå.

- Norge og Italia. Se opp for flere Bond-skuespillere i tida framover, var siste beskjed fra programlederen før sendingen ble avsluttet.

BEKREFTET: Rami Malek har en sentral rolle. Foto. NTB Scanpix
BEKREFTET: Rami Malek har en sentral rolle. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Profilerte skuespillere

Men det blir ingen god Bond-film uten et supplerende rollegalleri av helter og skurker. Disse skuespillerne har roller i den kommende «James Bond 25»:

Skuespiller Rami Malek bekreftes i en sentral rolle som hovedskurk. Videre returnerer Daniel Craig (James Bond), Léa Seydoux (Dr. Madelaine Swann), Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Jeffrey Wright (Felix Leiter) og Rory Kinnear (Bill Tanner). Nykommerne er Ana de Armas, Billy Magnussen, Dali Benssalah, Lashana Lynch og David Dencik.

Dansken Dencik skal også spille skurk, ifølge dansk TV 2. Han holder dermed en lyssky rekke med tidligere danske Bond-figurer med selskap: Mads Mikkelsen, Jesper Christensen og Ulrich Thomsen har alle gjort livet vanskelig for agent 007.

SKURK: David Dencik spiller antagonist. Foto: NTB Scanpix
SKURK: David Dencik spiller antagonist. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siste film

Fra før er det kjent at det enorme jubileumsprosjektet markerer skuespiller Daniel Craigs siste runde som James Bond, og dette blir femte gang Craig skal til pers som den ikoniske actionhelten. Første gang han tok på seg smokingen var i 2006 i «Casino Royale», deretter fulgte «Quantum of Solace» (2008), «Skyfall» (2012) og «Spectre» (2015).

Det er Cary Joji Fukunaga som har regi på den 25. Bond-filmen. Han har tidligere blant annet regissert «True Detective» (HBO) og «Maniac» (Netflix).

Valget av Jamaica som sted for både innspilling og pressekonferanse har tung Bond-historisk kontekst. Forfatter Ian Fleming skrev alle sine bøker om den hemmelige agenten på Jamaica og flere av filmenes mest ikoniske scener er spilt inn her.

Norske scener

Filmen er som kjent delvis innspilt i Norge, og Dagbladet fikk i mars tak i eksklusive videoopptak fra innspillingen som pågikk ved Langvann i Nittedal, rett utenfor Oslo.

RASERT: Steinar Saghaug i Friluftrådenes landsforbund mener Bond-innspillingen på Lutvann i Oslo har rasert området. Nå forventer han at det ryddes opp. Foto/redigering: Nicolai Delebekk Vis mer

Hemmeligholdet rundt filminnspillingen i Norge var enorm. Romerikes Blad kunne blant annet melde at det var nedsatt et flyforbud innenfor en radius på fem kilometer rundt Langvann.

Filmen er forventet å ha premiere våren 2020.