Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Norge selges stykkevis og delt, men refrengene blir i Hallingdal

Ål er rockens mekka, også uten Ål stasjon.

ÅLNIGHT LONG: Stein Torleif Bjella, Hellbillies, Darling West, Bøygard og SVARTEPER er hallinger som preger norsk musikkliv akkurat nå. Foto: Kristin Svorte.
ÅLNIGHT LONG: Stein Torleif Bjella, Hellbillies, Darling West, Bøygard og SVARTEPER er hallinger som preger norsk musikkliv akkurat nå. Foto: Kristin Svorte. Vis mer
Kommentar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ål stasjon, men vi våger ikke å skrive noe som helst om en sang av Hellbillies, bandet som nå igjen valfarter landet rundt med nye og tunge gitarriff og en bunke søvnlause refreng.

Ål, som akkurat nå faktisk er landets hovedstad for musikk ettersom Stein Torleif Bjella også høster terningkast soloppgang for skiva «Gode liv» og som også skal ut på den berømte veien med band og poetisk tristesse. Vi sto i tussmørket utenfor hotellet i Ål sentrum. Drakk svart kaffe, leste lokalavisa Hallingdølen og pattet på dødens filter.

Snart klare for en biltur på drøye tre timer etter en jobb på Ål kulturhus, I frokostsalen en smilende busslast med taiwanere som ikke spiste brunost og grovbrød, men mye frukt og fristende småkaker, klokka var cirka 07.15. Bussfolket hadde ankommet kvelden før, tatt mange bilder utenfor hotellet og nå sto bussen deres på tomgang og ventet.

I løpet av natta hadde det frosset på så asfalten var speilblank og glatt, men vi måtte komme oss østover i landet mot jobben som leverandør innenfor norsk klikkpresse, men heldigvis var det ikke mye trafikk. Ved Nesbyen omkjøring grunnet ei ulykke. Forvarsel. Rett før Flå fikk bilen vår en liten skrens, litt stivt blikk og litt stive armer, men det gikk bra. Men harehjertet slo. Vi måtte stoppe for å strekke på skrekken. Dette ved en nedlagt hengebrua, Gulsvik Bro fra 1905, som dannet et fint rammeverk for spasertur og hyl.

Høsten bar i seg den fineste gule frakken, mens vannet lå blikkstille og ventet på mer frost. Og, da så vi skiltet pekende inn mot en gråstein, noe vi har mer enn nok av i Norge både i naturen, akademia, pressen, sosial medier og politikken. Gråstein er en vekstnæring faktisk, men her var det altså en stor stein til salgs. Vi forsøkte å shoppe stein via Vipps og håndcash, men måtte stikke med uforrettet sak, men tenkende på at noen mener regjeringen den blå, regjeringen vi vet best, regjeringen til Jan Tore «Tingeling» Sanner og ringenes kvinne, Erna Solberg, er i ferd med å selge unna Norge stykkevis og delt.

Og, det har lenge pågått en aksjon «Nei til salg av Norge» på Facebook, der vi ikke er medlem – journalister skal være medlemmer av minst mulig – men vi deler nok noen av bekymringene for at Statkraft, NSB, Flytoget, Telenor og SAS eventuelt skal ende opp på såkalte private hender, men samtidig, kanskje noen private investorer og selskapet kan være bedre rustet til å drifte enn de som tilfeldigvis er valgt til å lede oss.

Vi kjørte ikke lenge før vi måtte stoppe igjen, denne gangen på Sokna, for å spise et smørbrød av den gamle typen på Rustad kafeteria. Dermed ble turen fra Ål lang, men helt ålright det så lenge vi slipper å lage stygge ansikter av gresskar. Halloween eller forsvinn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!