DEBATT

Norge skal bli digital vinner

Vår ambisjon er at Norge skal bli et av de mest nyskapende landene i Europa de neste ti årene. Forskning og høyere utdanning er nøkkelen til å lykkes.

OPTIMISTISKE: I Norge kan den digitale utviklingen gi muligheter for å flytte produksjon hjem igjen, skrier Iselin Nybø (V) og statsminister Erna Solberg (H).
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OPTIMISTISKE: I Norge kan den digitale utviklingen gi muligheter for å flytte produksjon hjem igjen, skrier Iselin Nybø (V) og statsminister Erna Solberg (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I dag samler vi noen av de viktigste beslutningstakerne og klokeste hodene innen akademia, samfunns- og næringsliv for å få nye innspill til vår politikk. Denne årlige begivenheten kaller vi Toppmøtet om forskning og høyere utdanning.

Årets møte handler om mennesker og teknologi, med vekt på digitalisering. Det er det femte i rekken av toppmøter, og temaet kunne ikke vært mer relevant.

Teknologien vil endre mye i samfunnet i årene fremover. Vi ser robotisering, 3D-print og nye materialer, sensorteknologi, tingens internett, stordata og kunstig intelligens. Alt dette vil påvirke oss, også på måter vi ennå ikke kan vite noe sikkert om.

Teknologien endrer ikke de overordnede målene for regjeringens politikk, eller våre grunnleggende behov, hverken som individer eller samfunn. Men teknologien endrer forutsetningene for å nå målene vi har for det norske samfunnet. Regjeringen vil skape et bærekraftig velferdssamfunn. Det handler om å skape flere arbeidsplasser, få flere i jobb og grønn omstilling. Vi vil jobbe for å ta vare på et samfunn med små forskjeller og tillit mellom folk. Det krever at vi omstiller oss, utnytter mulighetene teknologien gir og tar tak i utfordringene den skaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer