Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT: Migrasjon og flukt

Norge skal ikke ta imot båtmigranter

Der andre partier vil snakke om retorikk velger vi å snakke om politikk.

INNVANDRINGSPOLITKK: Fremskrittspartiet er garantisten som alltid vil være det strengeste alternativet på Stortinget, skriver innsenderen. Bilde av en båt med flyktninger som ble funnet utenfor Libya, i juni 2017. Foto: Emilio Morenatti / AP
INNVANDRINGSPOLITKK: Fremskrittspartiet er garantisten som alltid vil være det strengeste alternativet på Stortinget, skriver innsenderen. Bilde av en båt med flyktninger som ble funnet utenfor Libya, i juni 2017. Foto: Emilio Morenatti / AP Vis mer
Meninger

De siste tiåra har Europa vært endestasjon for en folkevandring. Med millioner av migranter som fortsatt ønsker seg til kontinentet, er det viktigere enn noen gang at Norge opprettholder en streng innvandringspolitikk og motarbeider menneskehandlere i Middelhavet.

Fremskrittspartiet er garantisten som alltid vil være det strengeste alternativet på Stortinget.

I fjor kom det over 113 000 migranter via Middelhavet til Europa. Året før, i 2017, kom det rundt 171 000.

Italia besluttet å hindre NGO-skipene fra å kunne legge til på italiensk territorium og dette resulterte i markant nedgang i antall ankomster til italienske havner. Færre beveget seg ut fra Libya og flere beveget seg over Gibraltarstredet grunnet spanske myndigheter sin iver etter å bistå menneskehandlere i å gjøre deres ulovlige arbeid.

Det helhetlige bildet endte uansett med at færre migranter tok seg til Europa, takket være Italia som sluttet å ta imot båtmigranter.

Der andre partier vil snakke om retorikk velger vi å snakke om politikk. Migrantene burde ikke reise vekk fra sine problemer, men heller gjøre sitt aller beste for å gjøre sitt land bedre å bo i. Dette er ikke brun retorikk, men bare ren logikk.

Der de andre partiene løper menneskehandleres ærend ønsker Fremskrittspartiet å prioritere de som faktisk trenger hjelp.

Humanitær bistand og handel med fattige land er en bedre løsning enn å bringe befolkningsoverskuddet til fastlands Europa.

Norge skal ikke ta imot båtmigranter. Om man gir en person en fisk så har man mat ut dagen, gir man en person en fiskestang og kunnskapen å bruke den, har man mat ut livet.

STÅR PÅ SITT: Sylvi Lishaug (FrP) har fått krass kritikk fra statsminister Erna Solberg etter at hun postet et innlegg på Facebook om at «Norge skal ikke ta imot båtmigranter». Reporter: Trym Mogen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media