Norge skaper julestemning i Berlin

Det er Norge og Frogn kommune som sørger for at berlinere får sin tradisjonelle adventsstart. For 21. gang ble Brandenburger Tor opplyst av en norsk juelgran

21 ÅR LANG TRADISJON Frogn kommune skjenker Berlin også i år en norskjulegran med norsk pynt. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
21 ÅR LANG TRADISJON Frogn kommune skjenker Berlin også i år en norskjulegran med norsk pynt. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Da Berlinmuren falt i 1989 reagerte Frogn kommune ved Oslofjorden spontant. De kontaktet bydelen Mitte i Berlin og ville skjenke et juletre med pynt. Det har nå blitt en internasjonalt kjent tradisjon at 1. advent er dagen for tenning av den norske grana på Pariser Platz ved Brandenburger Tor. Mange berømtheter har opp gjennom årene stått for den offisielle tenningen. I år var det taler av  utvalgsleder Rita Hirsum Lystad i Frogn kommune og ambassadør Sven Svedman. Frogn mannskor sang julen inn og underholdt de flere tusen menneskene som befant seg ved det kjente monumentet.

Væpnet vakt ved treet Juletreet ble raskt like mye fotografert som selve Brandenburger Tor. Berlinere Dagbladet snakket med søndag kveld, mente at julegranen fra Norge var en viktig tradisjon for at julestemningen skulle sette seg alt ved 1. advent. På Berlins mange markeder, er førjulstiden i gang for fullt. Det var ikke fritt for at pølse og gløgg lukta var ekstra kjærkommen i minusgradene søndags kveld.

Sist mandag ble det rettet terrortrussler mot Riskdagen i Berlin, derfor var det ekstra mye bevæpnet politi rundt området søndag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer