Norge stemte forgjeves for 1,36 millioner kroner

Norske Eurovision-stemmer forsvant. — Noe vi må diskutere med EBU, sier NRK.

FULL FEST: Telenor og Netcom mottok over 270 000 stemmer lørdag kveld - stemmer som kunne ha blitt omgjort i poeng til de andre Eurovision-deltagerne. Det skjedde imidlertid ikke. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
FULL FEST: Telenor og Netcom mottok over 270 000 stemmer lørdag kveld - stemmer som kunne ha blitt omgjort i poeng til de andre Eurovision-deltagerne. Det skjedde imidlertid ikke. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det norske folks telefonstemmer under forrige lørdags finale i Eurovision Song Contest i Moskva, ble ikke tatt med i beregninga da poengene ble utdelt.

Mer enn 270 000 stemmerTelenor mottok 109 929 SMS-stemmer via sitt mobilnett lørdag kveld. I tillegg ble det registrert 114 002 innringte telefonstemmer, ifølge informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor.

Samtidig ble rundt 50 000 sms-stemmer registrert via Netcoms mobilnett, opplyser innholdssjef Marius Halle i Netcom.

Hver stemme kostet fem kroner. I sum stemte det norske folk altså for mer enn 1,36 millioner kroner — fullstendig forgjeves.

Grunnet tekniske problemer ble det den norske fagjuryen som ene og alene bestemte hvilke land som fikk nyte godt av de norske poengene.

- Sterkt beklageligFramgangsmåten er i tråd med Eurovision-reglene. Men nå varsler NRK at de vil ta opp saken med European Broadcasting Union (EBU).

- Det er sterkt beklagelig dersom det er avgitt så mange stemmer uten betydning. Det blir feil at folk skal stemme uten at det har noen effekt, sier informasjonssjef Øyvind Werner Øfsti i NRK til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer