Debatt: Flyktningkrisa

Norge stiller opp for flyktninger

I forhold til vårt eget folketall tar vi imot et betydelig antall kvoteflyktninger.

PÅ FLUKT: Syriske flyktninger i Sidon , Sør-Libanon for noen dager siden. Foto:  Ali Hashisho
 / Reuters / NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Syriske flyktninger i Sidon , Sør-Libanon for noen dager siden. Foto:  Ali Hashisho / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Meninger

I et innlegg 19. januar kritiserer Leger Uten Grenser norsk innsats for flyktninger.

Norge yter rekordstor humanitær innsats mange steder i verden, ikke minst til flyktninger fra Syria og syrere fordrevet i eget land. Fra 2016 til 2020 vil Norge bidra med ti milliarder kroner i bistand til Syria og nabolandene. En stor andel av disse midlene vil komme flyktningene til gode. Vi finansierer skolegang, medisinsk behandling og vaksinering, og vann-, sanitær- og hygienetiltak. Dette er helt nødvendig hjelp til mennesker på flukt. Behovene er fortsatt store, og vi må bidra til at alle givere oppfyller målene som ble satt på London-konferansen i 2016.

I forhold til vårt eget folketall tar vi imot et betydelig antall kvoteflyktninger: I 2017 vil vi ta imot 3120 flyktninger for bosetting i Norge.

Vi deltar også i den felles europeiske relokaliseringen av asylsøkere. Ved utgangen av 2016 hadde Norge stilt 750 plasser til rådighet for asylsøkere i Italia og Hellas.

Bistand til områder hvor det er risiko for at mennesker tvinges på flukt er også et prioritert arbeidsfelt. Innsats for å forebygge krig og konflikt og støtte til stabilitet og utvikling i sårbare stater er grunnleggende for å forhindre tvungen migrasjon. Sammen med andre land i Europa fokuserer vi også på å bekjempe organisert kriminalitet knyttet til migrasjon.

Innsatsen overfor flyktninger i Norge og overfor migranter og flyktninger ute i verden er et høyt prioritert arbeidsfelt for regjeringen. Vår tids komplekse utfordringer krever at vi tar i bruk alle virkemidler vi har for å hjelpe mennesker som er tvunget på flukt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.