DEBATT

Debatt: Flyktningkrisa

Norge stiller opp for flyktninger

I forhold til vårt eget folketall tar vi imot et betydelig antall kvoteflyktninger.

PÅ FLUKT: Syriske flyktninger i Sidon , Sør-Libanon for noen dager siden. Foto:  Ali Hashisho
 / Reuters / NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Syriske flyktninger i Sidon , Sør-Libanon for noen dager siden. Foto:  Ali Hashisho / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg 19. januar kritiserer Leger Uten Grenser norsk innsats for flyktninger.

Norge yter rekordstor humanitær innsats mange steder i verden, ikke minst til flyktninger fra Syria og syrere fordrevet i eget land. Fra 2016 til 2020 vil Norge bidra med ti milliarder kroner i bistand til Syria og nabolandene. En stor andel av disse midlene vil komme flyktningene til gode. Vi finansierer skolegang, medisinsk behandling og vaksinering, og vann-, sanitær- og hygienetiltak. Dette er helt nødvendig hjelp til mennesker på flukt. Behovene er fortsatt store, og vi må bidra til at alle givere oppfyller målene som ble satt på London-konferansen i 2016.

I forhold til vårt eget folketall tar vi imot et betydelig antall kvoteflyktninger: I 2017 vil vi ta imot 3120 flyktninger for bosetting i Norge.

Vi deltar også i den felles europeiske relokaliseringen av asylsøkere. Ved utgangen av 2016 hadde Norge stilt 750 plasser til rådighet for asylsøkere i Italia og Hellas.

Bistand til områder hvor det er risiko for at mennesker tvinges på flukt er også et prioritert arbeidsfelt. Innsats for å forebygge krig og konflikt og støtte til stabilitet og utvikling i sårbare stater er grunnleggende for å forhindre tvungen migrasjon. Sammen med andre land i Europa fokuserer vi også på å bekjempe organisert kriminalitet knyttet til migrasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer