Norge stopper i varmtvannstimen

Den nettoverførte morgendusjen i Big Brother-huset er så populær at DnB-ansatte legger vekk arbeidet i en time. Nå har bankledelsen stengt forbindelsen til nettsiden.

De elleve deltakerne i Big Brother har bare tilgang på varmtvann i dusjen i en time om dagen, fra klokka 09.30 til 10.30. Formiddagstimen er, lite overraskende, populær blant nettpublikum. Nå viser det seg at livesendingen fra dusjen er så populær at arbeidet stanser opp.

I DnB er dusjen i huset på Fornebu så godt besøkt at bankledelsen har sett seg nødt til å gripe inn. Men de var ikke engang klar over at arbeidet måtte lide under dusj-sekvensen, før Bergensavisen spurte om de ansatte var opptatt av Big Brother.

Sperret tilgangen

- I bankens etiske regler står det helt klart hva slags verktøy internett er ment å være for våre ansatte. Og jeg forutsetter derfor at de som jobber i DnB ikke lar seg friste av dusjing i Big Brother. Vi har ikke registrert at dette er et problem, og det er jo gledelig, sa informasjonssjef Tore Dyrdahl til BA klokka 1500 i går. Men en time etterpå ringte han opp igjen med følgende kontrabeskjed: i overkant av 100 DnB-ansatte besøkte dusjen på Fornebu i går formiddag. For aller siste gang i arbeidstiden. I dag er det nemlig stopp.

- Vi sperrer rett og slett tilgangen. De som nå forsøker å logge seg på fra en av konsernets datamaskiner, vil møte en beskjed om at sidene er stengt, sier Dyrdahl til avisa. Han har en klar melding til de som har fulgt med på live-kameraene i arbeidstiden.

- De som fortsatt synes Big Brother er viktigere enn arbeidet, får finne seg noe annet å gjøre.

Forbud i Se og Hør

Også i ukebladet Se & Hør er det innført forbud mot Big Brother-titting i arbeidstiden. Dagbladet.no vet at sjefredaktør Odd Nelvik sendte ut en mail til alle ansatte i Se og Hør-forlaget der det ble opplyst at Big Brother-tittingen overbelastet nettkapasiteten ut av huset. Dette skal blant annet ha ført til tekniske forsinkelser i produksjonen, i tillegg til at det opptok deler av de ansattes arbeidstid.

- Jeg kan bekrefte at det er lagt ned et forbud mot å se på tv-programmer på nettet. Forbudet kom i forbindelse med Big Brother, sier redaksjonssjef Trond Stensåsen i Se og Hør til Dagbladet.no.

Han vet ikke hvor mange som fulgte med på live-kameraene før forbudet ble nedlagt.

- Jeg vet at det var stor interesse de to første dagene, da serien hadde nyhetens interesse. Nå er det ingen som følger med på nettet lenger, bortsett fra vedkommende som skriver om Big Brother, sier Stensåsen. Han presiserer at forbudet ikke har noe med innholdet i programmet å gjøre, men at det er et generelt forbud mot å bruke arbeidstida på et tv-program.

De ansatte i Norsk Hydro får heller ikke titte innom Big Brother i arbeidstida lenger. Nettbesøkene opptok for mye av nettverkskapasiteten, ifølge informasjonssjef Åse Himle i Hydro Porsgrunn.

«Sunnhetstegn» i NRK

De ansatte i statskanalen NRK er også opptatt av dusjen på Fornebu. I går ble følgende melding sendt ut på bedriftens intranett:

«Oppleves datalinjene trege i dag? Grunnen er blant annet at 20 prosent av NRKs linjekapasitet brukes til å kikke på Norges mest omtalte baderom.»

Informasjonssjef Hans Hjellemo betegner interessen som «et sunnhetstegn».

- Jeg synes det både er bra og naturlig at ansatte i NRK følger med på hva konkurrentene gjør. Big Brother har fått betydelig medieomtale, og det ville vært større grunn til bekymring dersom ingen viste noen interesse, sier han til BA.

I Tv Norge er de strålende fornøyde med interessen for Big Brother.

- På programmets dag to var det 67,3 millioner treff på sidene våre. Det gjør Big Brother til Norges største nettsted, sier kanalens informasjonskonsulent Ingerid Medhus til Dagbladet.no.

Hun vet ikke hvor stor del av den daglige trafikken som foregår i løpet av varmtvannstimen.

- De fleste treffene skjer like etter sendeslutt om kvelden. Når de fleste seerne er inne på live-kamera, er de i ro på en side og skaper dermed ikke så mye trafikk. Men det kan godt tenkes at det er i dusj-perioden vi har størst trafikk på live-kameraene.

VARMTVANNSTIMEN: Det er dusjscenene som får folk til å ta seg en titt på nettet framfor å jobbe i timen mellom 09.30 og 10.30. Foto: BIG BROTHER, TVNORGE