Norge trenger familie-innvandrerne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNVANDRINGSDEBATTEN

i Norge fokuserer i alt for stor grad på problemer, kontroll og kriminalitet. Familieinnvandrere og andre innvandrere kan bidra til å trygge vår velferd. Det er på tide at vi heller begynner å diskutere hvordan det kan legges bedre til rette for at de skal kunne bidra og trives i det norske samfunnet.

Godt hjulpet av enkelte sentrale aktører skaper den norske innvandringsdebatten et inntrykk av at de fleste som vil til Norge er kriminelle eller i det minste potensielle kjeltringer. Det overdrevne fokuset på koblingen mellom innvandring og kriminalitet spiller opp til fordommer og konflikt.

Sannheten er at flere tusen mennesker flytter til Norge hvert år med den hensikt å skape seg en ny framtid som aktive deltakere og bidragsytere i det norske samfunnet - de fleste gjennom familieinnvandring. De kommer hit av fri vilje for å bo sammen med sin familie og satser alt på å få sitt nye liv i et nytt land til å fungere.

UDI BLIR OFTE

anklaget for å ville stenge dørene for innvandrere. I mediene spres det myter om at norske myndigheter og UDI ser det som sin oppgave å holde flest mulig unna Norges grenser. Det er galt. Vi ser positivt på den nye familieinnvandringen. Det er i tillegg vår oppgave å stimulere folk som er her i landet på et helt legitimt grunnlag til å delta aktivt i samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer