DEBATT

Norge trenger mer nærpoliti

Vi vil ha tilbake bydelspolitiet og tryggheten på landsbygda gjennom en tilstedeværende og synlig politi og lensmannsetat.

SYNLIG POLITI: Demokratene i Norge vil beholde et sterkt nærpoliti. Foto: Ole Morten Melgård
SYNLIG POLITI: Demokratene i Norge vil beholde et sterkt nærpoliti. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Tryggheten i samfunnet starter hjemme, i nærmiljøene og i lokalsamfunnene. Å skape trygghet er et felles og offentlig ansvar. Vi er stolte av vårt politi, deres sivile preg og vektleggingen av det forebyggende arbeidet de gjør.

Demokratene mener at det er viktig med et sterkt nærpoliti. Politiet skal og må være der folk bor. Når det skal gjøres endringer i den lokale strukturen i politiet, skal dette lokalt politisk forankres.

For at norsk politi også i fremtiden skal ha høy tillit i befolkningen vil Demokratene ha en bred forankring i politiets organer for å sørge for implementering av instrukser fra Justis- og beredskapsdepartementet.

For å sikre økt lokal politikraft og svare på hovedkritikken fra Gjørv-kommisjonen, om at ledelse og kultur er feltet hvor det trengs nye og solide grep, ønsker Demokratene rekordopptak på Politihøgskolen med økt inntaks kapasitet, og at samtlige skal få arbeide etter bestått eksamen.

Politiet vil gjennomgå endringer med Demokratene i posisjon, hvor nedleggelse av Politidirektoratet kan bli en realitet. Vi vil ha tilbake bydelspolitiet og tryggheten på landsbygda gjennom en tilstedeværende og synlig politi og lensmannsetat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer