Norge trenger omstilling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den største trusselen mot «den nordiske modellen» er at én av fire i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Flere ser problemet, men Høyre er alene om å ville diskutere dét. Den debatten må vi våge å ta hvis den nordiske modellen skal ha livskraft i fremtiden. Vi kan nemlig ikke leve av strengere lover og økte skatter alene!

I Dagbladet 3. september er Fagforbundets leder, Jan Davidsen, først og fremst opptatt av LOs rolle i samfunnet som garantist for den nordiske modellen. Det er for så vidt ikke galt i seg selv. Den mest imponerende delen av «den nordiske modellen», er imidlertid vår evne til å omstille og fornye oss.

I Norge har vi utviklet en kultur hvor vi i lange perioder har vært flinke til å omstille oss. Det har vært en klar oppfatning både i Høyre og hos Arbeiderpartiets høyreside at omstillinger er nødvendige, men at vi skal ha en velferdsstat som på en solid måte hjelper dem som møter problemer i forbindelse med omstillinger. I dag har vi et trykk fra venstresiden i Arbeiderpartiet og LO – Jan Davidsen inkludert – som dessverre tenker mer på bevaring av jobbene enn på å hjelpe enkeltmennesker videre. Så la oss ikke blende av at utlendinger ønsker å lære av oss – det er nemlig ikke venstresidens løsninger europeere flest er nysgjerrige på!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer