MINIBARSAMLING: Vi kan som eneste publikasjon, på denne siden av ungdoms-OL på Lillehammer, fortelle hvordan unge skal oppføre seg under en minibarsamling sammen med pampene innenfor norsk idrett. Minibaren er forresten 44 år gammel i år. Foto: NTB Scanpix.
MINIBARSAMLING: Vi kan som eneste publikasjon, på denne siden av ungdoms-OL på Lillehammer, fortelle hvordan unge skal oppføre seg under en minibarsamling sammen med pampene innenfor norsk idrett. Minibaren er forresten 44 år gammel i år. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Hvordan åpne en minibar under ungdoms-OL, reserva

Norge viser verden vin(ter)veien

OBS: Les også om det fantastiske visjonsforedraget "Fighting spirit - White russian eller Remy Martin?"

Meninger

Velkommen til ungdoms-OL, Reserva, på Lillehammer. Vi ser fram til to uker minibarmarksamlinger her i Dølabyen der vi alle sammen bruker stortingspresidentens hjem som base og lounge. Er vi heldige vil det bli storslåtte familiekonserter, og kanskje kurs i bunadssøm, nasjonalsang og limericks. Dette betalt av fellesskapet med tanke på at de MÅ sørge for seg og sine.

Men, dere unge lytt: drett og alkohol hører ikke sammen, så derfor overlates dette til oss som går rundt, kledd i nikkersadelens ypperste konfeksjon, og som tross alt vet forskjellen på rødvin og hvitvin, dette både hjemme og i en tilfeldig suite i Sotsji.

Av øvelser vi i denne moralistavisa ser fram til er Gran Feudo Reserva, jaktstart med stettbytte. Her er spanjolene gode, selv om rødvinen kan være dårlig. Vi kan forvente beinhard kamp om de første plassene, selv om det viktigste i et OL ikke er å vinne, men å vine.

Vi har sett at avisa Verdens Gang i lang tid har vært på jakt etter åpenhet innenfor norsk idrett, her er vi totalt uenige. Idretten må da for GUDS skyld få lov til å holde på med sitt! Det er derfor vi, etter OL på Lillehammer i 94, har vist verden vinterveien, det er derfor vi bor best i utlandet, det er derfor vi har verdens fineste smørebuss og det er derfor INGEN NORSKE utøvere er tatt i vesentlig doping (de som er avslørt er uskyldige). Basta! Men, når dette er nedtegnet, så ser vi fram til hopp i normalbakken Carlsberg (bakkerekorden her er 44 enheter) og det blir også spennende, med gode norske og edru talenter, innenfor stafetten. Eller 31 diverse rødvin som det også heter.

Visjonen under ungdoms-OL er at utøverne og de frivillige skal lære seg hvordan oppføre seg under en minibarmarksamling. Denne er lagt til Hamar, ledet av Canaletto Pinot, hvor det vil bli kurset i hvordan nettopp åpne en minibar med glider, for deretter å få is, både i rubben og i longdrinken. Mest spennende er kanskje foredraget, ledet av kommunikasjonssjefen i Norges idrettsforbund på vegne av toppledelsen: «Fighting Spirit – White Russian eller Remy Martin?». Let the party begin.