Norges Bank og renta

Personlig virker det som om vår kjære regjering er handlingslammet, de venter vel til de fleste har mistet hus og hjem før de prøver å gjøre noe?

Lillebølle

Og du innbiller deg at en annen finansminister ville gjort det annerledes? Faktum er at politikerne har sagt fra seg retten til å styre renta politisk, noe som har støtte i hele Stortinget, og når bobla sprekker i USA, så rammer det oss. Ting ville ikke vært en tøddel annerledes med Per Kristian Foss ved roret - bortsett fra at velferden hadde vært svekket.

Gauken

Kristin Halvorsen har vært en katastrofe for oss alle - hun sørget for kostnadseksplosjon og 15 rentehevninger. Pensjonsfondet har tapt alt de har tjent siste 10 år. Du og jeg må betale for at hun har brukt penger i offentlig byråkrati og herpet norsk infrastruktur.

kritisk

Renteøkningane har komme mest fordi det norske folk har levd i eit vanvittig overforbrukssamfunn. Vi har lånt meir og meir blant anna til aksjespekulasjon boligspekulasjon uten å tenke på at smellen kommer ein dag. Takka være renteøkningane er antall folk som i dag får problem mykje mindre enn det kunne ha vært, for børsbobla som sprakk og økonomiske stagnasjonen som kom no har røtter utanfor Norges grenser.

sm