Norges beste hotell?

Hotellet Engø Gård på Tjøme er blitt tatt opp som medlem i den franske organisasjonen Relais & Chateaux.

Hotellet i Vestfold er det eneste i Norge med medlemskap i den franske organisasjonen, som har 450 medlemmer rundt om i hele verden.

Fra før av er Bagatelle i Oslo eneste norsk medlem i den for restaurantbransjen tilsvarende organisasjonen Relais Gourmands.

Det er hotellene og restaurantene som selv søker om medlemskap i de to organisasjonene, men bare få slipper gjennom nåløyet hvert år. Ved siden av strenge kvalitetskrav er det en absolutt forutsetning at hotellene ikke er kjedetilknyttet, de må ha mindre en 100 rom og må ha vært drevet av samme eier i minst ett år.

Hoteller med det franske kvalitetsstempelet skal være ambassadører for det som på fransk kalles «art de vivre» og som til norsk kan omsettes til «det gode liv». Dette innebærer et kjøkken av høy kulinarisk klasse og omgivelser og bygninger preget av sjarm, stil og luksus, uten å være prangende.

Den eldste av bygningene på Engø Gård er fra 1845. I 2000 åpnet hotellet etter omfattende restaurering der det ble lagt stor vekt på å beholde gårdens seks bygninger og naturen rundt i sin opprinnelige skikkelse.

I en av bygningene ligger hotellets franske gourmetrestaurant med tilgang til en vinkjeller der 2.500 vinflasker av 200 ulike slag med årganger helt tilbake til 1905 ligger lagret.

(NTB)

BADET PÅ ENGØ:</B> Bildet er fra et av hotellrommene. For å bli opptatt som medlem i den franske organisasjonen må man oppfylle strenge kvalitetskrav.
STUE TIL 10:</B> En av stuene på hotellet.
<B>NORGES BESTE?</B> Engø Gård i Tønsberg på Tjøme har fått hotellenes Oscar.