Norges beste hotell?

Hotellet Engø Gård på Tjøme er blitt tatt opp som medlem i den franske organisasjonen Relais & Chateaux.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hotellet i Vestfold er det eneste i Norge med medlemskap i den franske organisasjonen, som har 450 medlemmer rundt om i hele verden.

Fra før av er Bagatelle i Oslo eneste norsk medlem i den for restaurantbransjen tilsvarende organisasjonen Relais Gourmands.

Det er hotellene og restaurantene som selv søker om medlemskap i de to organisasjonene, men bare få slipper gjennom nåløyet hvert år. Ved siden av strenge kvalitetskrav er det en absolutt forutsetning at hotellene ikke er kjedetilknyttet, de må ha mindre en 100 rom og må ha vært drevet av samme eier i minst ett år.

Hoteller med det franske kvalitetsstempelet skal være ambassadører for det som på fransk kalles «art de vivre» og som til norsk kan omsettes til «det gode liv». Dette innebærer et kjøkken av høy kulinarisk klasse og omgivelser og bygninger preget av sjarm, stil og luksus, uten å være prangende.

Den eldste av bygningene på Engø Gård er fra 1845. I 2000 åpnet hotellet etter omfattende restaurering der det ble lagt stor vekt på å beholde gårdens seks bygninger og naturen rundt i sin opprinnelige skikkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer