Norges beste kinosjef

Norges beste kinosjef, Bjørn Arne Lillebø, får en DVD-spiller i posten etter at hans «Outland»Kino hadde vårens mest lønnsomme kinoprogram.

Lillebø kom overraskende inn fra sidelinja og stikker av gårde med førstepremien i Kinosjef2000-spillet, en DVD-spiller. Til daglig jobber 27-åringen i skolefritidsordningen på Berg Skole i Halden. Han er lite fornøyd med kinotilbudet og kjøper tre-fire VHS-filmer i måneden for å fylle filmbehovet.

- Jeg bodde i Oslo før og ble nok litt bortskjemt med kinotilbudet, sier mannen som selv har valgt den brede linje på sin egen «Outland Kino».

- Jeg har unngått de aller største og dyreste blockbusterne som Pokemon og Skrik. Jeg regnet fort ut at det er mer å hente på å ha flere filmer. Særlig ettersom det er Dagbladets anmeldelser som brukes i poengbergningen. Liv Jørgensen bruker å gi god omtale av de mindre filmene. De eneste store jeg har kjøpt inn er «Erin Brockovich», «Gladiator» og det var spennende til det siste hvordan det gikk med «American Psycho».

- Hvor aktiv har du vært i kjøp og salg av filmer?

- Jeg har solgt litt nå og da for å ha råd til å kjøpe andre filmer. Sist kvittet jeg meg med «Victor - mens det er for sent». Slik fikk jeg penger til tre andre småfilmer jeg tjente bedre på. Hans egen personlige favoritt er «Bladerunner», det bør uansett helst være sci-fi. Av vårens filmer likte han spesielt godt «Any Given Sunday».

Få penga tilbake

Siden Kinosjef2000 startet rett før påskepremierene har filminteresserte kinosjefer strømmet til første runde av spillet. Da Kinosjef-sesongen gikk inn i siste runde forrige helg var 2257 kinoer påmeldt i konkurransen om en splitter ny DVD-spiller. I hele vår har Filmweb og Dagbladet :på nettet fått mye tilbakemeldinger fra dere alle. Hovedkritikken går på at en kinosjef med suksess ikke får bytte inn overskuddet med rein kapital til å kjøpe enda flere filmer. Dette blir endret i neste spill-omgang som starter i juli. Lillebø selv er ikke sikker på om dette er en fordel:

- Hvis jeg skal følge opp overskuddet for å investere videre vil dette ta mer tid enn i dag. Nå er jeg innom et par ganger i uka og det har vært akkurat passe, sier vinneren fornøyd.

NORGES BESTE: Bjørn Arne Lillebø(27) vinner en DVD-spiller med vårens mest veldrevne kino "Outland".