Anmeldelse: Cezinando - «Et godt stup i et grunt vann»

Norges beste tekstforfatter

Cezinando befester sin posisjon med historier om dop, kjærlighet og selvironiske Hollywood-drømmer.

Foto: Maria Pasenau
Foto: Maria Pasenau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er fristende å bruke betegnelsen «den vanskelig andreskiva» om Cezinandos femte album «Et godt stup i et grunt vann». Som den mildt sagt etterlengtede oppfølgeren til 2017-utgivelsen «Noen ganger og andre», er det i alle fall her Oslo-gutten endelig får bygget videre på det stilmessige hamskifte som plasserte ham i toppsjiktet av norsk musikk.

Eller skal vi kanskje heller våge oss til å si norsk kunst? Det har alltid vært kleint å kalle rappere for poeter, men nå er jo Cezinando strengt tatt ikke en rapper lenger samme hva. Med et utleverende og engasjerende tekstunivers tonesatt av melodier som traff rett i hjertet på tvers av generasjoner, var det i alle fall noe mye større over hans karriereendrende, emosjonelle manifest. Og da snakker jeg ikke bare om nyklassikerne «Håper du har plass» og «Vi er perfekt men verden er ikke det».

Under press

Å skulle leve opp til forventningene etter en bedrift av det kaliberet, er et ansvar som kan knekke den beste. Heldigvis har Cezinando og hans trofaste studio-våpendragere valgt å ta tiden sin.

Allerede fra førstelåta «Spøkelser» blir det klart at man følger i sporet til det skjellsettende fjerdealbumet. Samtidig befinner vi oss unektelig i et nytt kapittel fra den sjenerøst selvutleverende historiefortelleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer