STORE AMBISJONER:  Sjefskokk Terje Ness har ambisjoner om to stjerner i Michelin-guiden for Onda Mezzanie. Slik gikk det ikke denne gangen.  
Foto: Tore Meek / Scanpix
STORE AMBISJONER: Sjefskokk Terje Ness har ambisjoner om to stjerner i Michelin-guiden for Onda Mezzanie. Slik gikk det ikke denne gangen. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

Norges dyreste restaurant fikk ingen Michelin-stjerne

Terje Ness gikk knallhardt ut med ambisjoner om to stjerner for Onda mezzanine.

(Dagbladet): Inspektørene i Michelin har igjen drysset stjerner over de beste restaurantene, og Maaemo ble tildelt hele to stjerner.

Da den mye omtalte restuaranten Onda mezzanine åpnet på Aker Brygge i fjor høst, gikk innehaver og stjernekokk Terje Ness knallhardt ut, og tok sikte på to Michelin-stjerner.

- Vi skal lage Oslos råeste gourmetrestaurant. Målet er å få to stjerner i Michelin-guiden, sa Ness til Dagens Næringsliv i 2010.

Ingen stjerner Onda mezzanine er en eksklusiv restaurant med tjue sitteplasser. I starten var det bare firemannsbord, og minsteprisen for et måltid var da 12 000 kroner - altså 3000 kroner per gjest.

Til tross for det, ble det ingen stjerner denne gangen. Maaemo ble altså blitt tildelt to stjerner, mens både Bagatelle, Statholdergaarden og Restaurant Oscarsgate fikk én stjerne.

- Det har aldri skjedd at noen har fått to stjerner etter bare tre måneders drift. Jeg er ikke skuffet, jeg ser helt bort fra at Onda mezzanine kunne få to stjerner etter så kort tid. Likevel har vi fortsatt ambisjoner om to stjerner, sier Terje Ness til Dagbladet i dag.

Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går fra null til to stjerner. 

- For min del tror jeg det er best å gå veien om en stjerne først. Jeg er overrasket over at Maaemo fikk to stjerner, men de har bevist at de kan. Jeg er ikke misunnelig. De er flinke og kreative, dette er velfortjent og jeg har allerede sendt en sms for å gratulere, sier Ness.

Likevel får Ness' restaurant positiv omtale i den siste utgaven av Michelin-guiden.

- Onda mezzanine har fått fire bestikk av fem mulige i årets guide, forteller Lotta Wrangle, Michelin-guidens pressesjef for Norden, til Dagbladet og fortsetter:

- Det er en meget god anbefaling, som signaliserer god service og bra miljø.

- Tar betalt for det det koster Stjernekokken, som blant annet tok gull i Bocuse d'Or i 1999, sier at de skal jobbe hardt videre for at Onda mezzanine skal nå ambisjonen om to stjerner.

- Vi må levere hver dag, uavhengig om det er normale dødelige som kommer på besøk, eller om det er en Michelin-inspektør. Økonomisk sett er det bedre å ha fulle bord hver dag enn en Michelin-stjerne. Vi skal holde oss på det prisnivået vi har nå. Vi mottar ingen støtte, og må ta betalt for det maten koster, sier Ness og legger til:

- Men jeg blir skuffet hvis vi ikke får ei stjerne innen 2013.

Onda mezzanine er en av flere avdelinger av restauranten Onda. Ness forteller videre at Onda mezzanine har en god strøm av gjester, men at det likevel ikke er umulig å sikre seg et bord i overskuelig framtid. Som i neste uke. Men det krever selvfølgelig at du kan betale for deg.

• Les anmeldelsen av Onda Mezzanie her: Ranet på Aker Brygge