Norges dyreste restaurant fikk ingen Michelin-stjerne

Terje Ness gikk knallhardt ut med ambisjoner om to stjerner for Onda mezzanine.

STORE AMBISJONER:  Sjefskokk Terje Ness har ambisjoner om to stjerner i Michelin-guiden for Onda Mezzanie. Slik gikk det ikke denne gangen.  
Foto: Tore Meek / Scanpix
STORE AMBISJONER: Sjefskokk Terje Ness har ambisjoner om to stjerner i Michelin-guiden for Onda Mezzanie. Slik gikk det ikke denne gangen. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Inspektørene i Michelin har igjen drysset stjerner over de beste restaurantene, og Maaemo ble tildelt hele to stjerner.

Da den mye omtalte restuaranten Onda mezzanine åpnet på Aker Brygge i fjor høst, gikk innehaver og stjernekokk Terje Ness knallhardt ut, og tok sikte på to Michelin-stjerner.

- Vi skal lage Oslos råeste gourmetrestaurant. Målet er å få to stjerner i Michelin-guiden, sa Ness til Dagens Næringsliv i 2010.

Ingen stjerner Onda mezzanine er en eksklusiv restaurant med tjue sitteplasser. I starten var det bare firemannsbord, og minsteprisen for et måltid var da 12 000 kroner - altså 3000 kroner per gjest.

Til tross for det, ble det ingen stjerner denne gangen. Maaemo ble altså blitt tildelt to stjerner, mens både Bagatelle, Statholdergaarden og Restaurant Oscarsgate fikk én stjerne.

- Det har aldri skjedd at noen har fått to stjerner etter bare tre måneders drift. Jeg er ikke skuffet, jeg ser helt bort fra at Onda mezzanine kunne få to stjerner etter så kort tid. Likevel har vi fortsatt ambisjoner om to stjerner, sier Terje Ness til Dagbladet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer