Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norges dyreste tv-krig

I kveld går startskuddet for Fjernsyns-Norges dyreste tv-krig. TV2 dropper kveldens «De syv søstre» og viser «Hotell Cæsar», mens TVNorge sliter tungt med sine «Venner og fiender».


SERIESTART: TV 2 satser tungt for å kapre seere til sin nye dagsåpe Hotel Cæsar.

TVNorge har hatt en måneds forsprang med «Venner og fiender», mens først nå starter den mye omtalte og rådyre tv-kampen - med begge lagene på banen.
Fra mandag av og hver ukedag framover vil kanalene slåss om å sikre seg seere. Og det trenger de.
110 millioner kroner blir lagt på bordet for de to såpene.
Hver av de 220 episodene av «Hotell Cæsar» koster minst 300000 kroner. TVNorge betaler 263000 for hver episode av sin serie, som har fått få venner så langt. TVNorge håpet at de ikke skulle ha færre enn 100000 seere pr. episode. Til nå er bunnrekorden 33000! Kanalen har satt i gang krisepakka for å få flere tittere.
- Jeg synes egentlig litt synd på skuespillerne der, sier Henriette Lien (28), som spiller hovedrollen Ninni Krogstad i «Hotel Cæsar».
- Jeg håper det går bedre med oss. Jeg har gjort mitt beste, holder det ikke, er jeg ikke god nok, sier skuespillerdebutant, Henriette Lien, som innrømmer at det egentlig er det tilfeldigheter at hun selv ikke er en av «Venner og fiender»-gjengen. For Henriette stilte opp til prøver og ble vraket av TVNorge.
- Isteden blir du rik og berømt på TV2?
- Hva jeg tjener er en privatsak. Men jeg slipper å spise bare flatbrød, smiler Henriette, som til nå har livnært seg som danser. Ekstrainntekter har kommet fra reklamefilmer for blant annet forsikring, lettøl og Norsk Hydro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling