Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norges eneste Charlie Hebdo-utsalgssted har mottatt telefontrusler

Vil ikke at Narvesen skal selge det satiriske magasinet.

SKAL SELGE CHARLIE HEBDO: Det satiriske magasinet, som har Muhammed karikert på forsida, kommer i salg på Narvesen Continental denne uka. Foto: Nina Hansen / NTB Scanpix
SKAL SELGE CHARLIE HEBDO: Det satiriske magasinet, som har Muhammed karikert på forsida, kommer i salg på Narvesen Continental denne uka. Foto: Nina Hansen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 200 eksemplarer av det satiriske magasinet Charlie Hebdo er ventet til Norge de neste dagene.

Narvesen Continental i Oslo vil være eneste utsalgssted her til lands.

Dagbladet får opplyst av kilder i Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, at det har kommet flere telefoner til den aktuelle Narvesen-butikken med trusler om at de ikke burde selge Charlie Hebdo.

Økt sikkerhet Kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience sier at hun ikke kjenner til trusler.

- Ingen i butikken sier de har fått trusler til oss, så vi kjenner ikke til dette.

Til NTB sier Håvik i en pressemelding at Narvesen-kiosken på Continental har fått flere telefoner fra personer som ikke ønsker at de skal selge bladet, men at det å uttrykke ønske om at magasinet ikke skal selges, ikke er en trussel.
Ifølge kilder Dagbladet har snakket med er det blant annet iverksatt ekstra sikkerhetstiltak for de ansatte på Narvesen Continental både før, under og etter jobb.

Rekordmange henvendelser NTB skriver at kunder som vil kjøpe Charlie Hebdo i Norge bare kan kjøpe ett magasin hver.

- Av hensyn til dette magasinets karakter, var det naturlig for oss å velge den butikken hvor flest kunder etterspurte magasinet. Det er også den butikken som har aller flest magasiner, sier Reitan til nyhetsbyrået.

Han opplyser at Narvesen aldri har latt være å selge et magasin av politiske årsaker. De har heller ikke fått så mange henvendelser om et magasin.

- Narvesen har aldri tatt og skal ikke ta et redaktøransvar. Charlie Hebdo ble intet unntak, sier Reitan til NTB.

- En krigserklæring Den radikale islamisten og selverklærte britisk imamen Anjem Chouadry er langt fra fornøyd med dagens utgave av Charlie Hebdo. Han beskriver utgivelsen som en «krigserklæring», melder The Independent.

Chouadry mener at forsida «gjør narr av» Muhammed personlig, og kaller den siste karikaturen for «ekstremt alvorlig», melder den britiske avisa. Å framstille profeten på en slik måte «angriper profetens ære», sier Chouadry og viser til at Muhammad ikke skal tegnes. 

Imamen sier videre at utgivelsen er en «krigserklæring», og at den ville ha medført en voldsom straff hvis behandlet i en sharia-domstol. Han sier også at Charlie Hebdo-forsida er en «åpenbar provokasjon». Den er ment for å fornærme islam og muslimer, som en «del av krigen som nå pågår».