SORTE SKYER  truer natur, miljø og villfisk i Førdefjorden. - La oss slippe å høre mer om Norges skinnhellige miljøengasjement i utlandet. Her hjemme er det kun kortsiktige kapitalkrefter som rår grunnen, skriver kronikkforfatter. Foto: NTB Scanpix.
SORTE SKYER truer natur, miljø og villfisk i Førdefjorden. - La oss slippe å høre mer om Norges skinnhellige miljøengasjement i utlandet. Her hjemme er det kun kortsiktige kapitalkrefter som rår grunnen, skriver kronikkforfatter. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Norges falmede miljøglorie blir erstattet av en svart sky

Hvilke virkemidler må tas i bruk for å redde dette landet fra sine politikere?

Meninger

Når fiskerinæringen, havbruksnæringen, villaksnæringen, turistnæringen, forskningsinstitusjonene, fagetatene, en unison miljøbevegelse og folk flest står skulder ved skulder MOT gruvedumping i Førdefjorden og Repparfjorden, bør dette være et sjeldent sterkt signal, også for en Høyreminister.

Etter regjeringens ja til gruvedumping og rasering av natur, miljø og villfisk, er Norges falmede miljøglorie nå blitt erstattet av en svart sky som markerer Norge som en av verdens miljøverstinger.

La oss slippe å høre mer om Norges skinnhellige miljøengasjement i utlandet. Her hjemme er det kun kortsiktige kapitalkrefter som rår grunnen. Dette vedtaket viser tydelig at det finnes overhodet ingen grenser i hvor langt vi er villige til å gå, på bekostningen av miljø og i utgangspunktet evigvarende fiskeressurser.

Dette er et regelrett hån mot tidligere vedtak i stortinget om opprettelse av nasjonale laksefjorder for å beskytte villaks og sjøørret. Her ser vi at i praksis er nasjonale laksefjorder ikke verdt papiret stortingsprotokollen er skrevet på.

Når 93 prosent av befolkningen er imot gruvedumping og regjeringen overstyrer folkets mening, vitner dette om en arroganse som kun er politiske broilere verdig. Det er allmennheten som eier allmenningene Førdefjorden og Repparfjorden, og vi vil få minne våre politikere om at det er allmennheten som ansetter politikere, -ikke storkapitalen.

Når det ikke lenger nytter å føre en saklig og faktabasert miljøkamp, hvor står vi da?

Hvilke virkemidler må tas i bruk for å redde dette landet fra sine politikere?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.